ModeTips

3 handige tips om je iPhone te beschermen

1.7KViews

Wereldwijd behoort de iPhone tot de populairste smartphone ooit. Grote kans dus dat jij ook in het bezit bent van dit pareltje. Waar we vroeger alleen nog maar konden dromen van apps om onze gezondheid mee in de gaten te houden en overal de weg te kunnen vinden is dat nu werkelijkheid geworden met de smartphone. Het enige nadeel? De aanschafprijs ligt aardig hoog. Je wilt dan ook niet dat er iets gebeurd met je iPhone. Om dit te voorkomen hebben wij 3 handige tips voor jou op een rijtje gezet om je iPhone optimaal te beschermen tegen valpartijen, diefstal of tegen waterschade.

#1 Ga voor het juiste hoesje

De eerste stap naar een betere bescherming voor je iPhone is uiteraard het juiste hoesje. Maar hoe kies je het geschikte hoesje uit? Het is allereerst belangrijk om na te gaan welke iPhone je tot je beschikking hebt. Ben je in het bezit van een iPhone 6? Ga dan ook voor een iPhone 6 hoesje. Anders is de kans groot dat het hoesje helemaal niet past of niet goed aaneensluitend is. En dat is dan weer niet bevorderlijk voor de beveiliging van je iPhone. Ga hier secuur mee om en vraag eventueel om advies aan een verkoper, zodat je altijd over het juiste hoesje beschikt voor jouw iPhone.

iphone 6 protector

#2 Screenprotector

Ben je al tijden in het bezit van een super gaaf iPhone 7 hoesje en ben je hier super tevreden over, maar toch nog bang dat er eventuele krassen zullen ontstaan in het glas van je geliefde smartphone? Ga dan voor een screenprotector. Dit is versterkt glas wat jouw iPhone direct beschermt tijdens een valpartij. Doordat hij de grootste klappen opvangt zal je minder last hebben van krassen op je scherm en houd je je telefoon langer mooi.

Screen protector iphone 7

#3 Je iPhone beschermen tegen diefstal

Door de extreme populariteit van de iPhone is de kans helaas ook groot op diefstal en vernielingen van jouw geliefde smartphone. Gelukkig heeft Apple hier ook over nagedacht en hebben ze de iPhone enkele handige functies gegeven, zodat het makkelijker is om deze te vinden. Hieronder geven we je enkele tips die jou helpen bij diefstal van je iPhone.

  • Schakel ‘zoek mijn iPhone’ in. Dit is een speciale functie op je telefoon die je kan inschakelen door eerst naar Instellingen te gaan en vervolgens bij iCloud jouw apparaat te selecteren. Daar kan je deze functie aanzetten. Zodra er sprake is van diefstal kan je jouw telefoon zoeken via apparaten die verbonden zijn aan je iCloud. Daar kan je de locatie vinden en je kan berichten sturen naar je telefoon.
  • Stel altijd een veilige pincode in en ga voor een vingerafdrukbeveiliging. Zorg dat de pincode niet zo gemakkelijk te raden is, ga dus niet voor ‘0000’ of ‘1234’. Een vingerafdrukbeveiliging is ook perfect om ongewenste personen uit je telefoon te houden. Zorg dat er altijd enige vorm van beveiliging op je telefoon aanwezig is, anders kan de ‘vinder’ gebruik maken van al jouw gegevens.

Geef een reactie