ModeTipsVrouwen

3 tips voor het kopen van een winterjas voor jouw dochter

kopenwinterjas dochter
1.55KViews

Eigenlijk wil je nog helemaal niet nadenken over de naderende winter. Dat begrijpen we ook echt wel. De zomervakantie is net voorbij en je begint net weer een beetje in het ritme te komen met de kids en het zonnetje schijnt nog volop. Maar toch moet binnenkort het belangrijkste item in de kledingkast van jouw dochter aangeschaft worden: ‘de winterjas’. Het vinden van een meisjes winterjas lijkt heel gemakkelijk als je ziet hoeveel keuze er is, maar niets is minder waar. Er zijn ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk maar eens aan de pasvorm, de maat en de uitstraling van de jas. Uiteraard heb je dan ook nog eens een klein meisje die een erg sterke eigen wil heeft en de jas echt niet aantrekt als zij deze niet zo mooi vindt. Begin jij al te zweten bij de gedachte aan deze zoektocht? Wij geven je 4 tips om het kopen van de perfecte winterjas voor jouw dochter (hopelijk) een stuk gemakkelijker te maken.

meisjes winterjas

#1 Denk aan het model van de jas

Waar mama’s vooral bezig zijn met het praktische gedeelte van de jas, zien we ook vaak dat ze toch overstag gaan voor de wat hippere modellen die hun dochters uitkiezen. Het oog wil immers ook wat! Toch is het wel belangrijk om na te blijven denken over het praktische aspect van de jas. Zo’n lang model kan misschien wel helemaal hot zijn anno 2018, maar als jouw meisje dol is op rennen, springen en klimmen is het misschien een minder goed idee. Het zou uiteraard ontzettend zonde zijn als er na een week al een scheur zit in de achterkant van de jas. Wil je toch voor dat langere model gaan? Bekijk dan of er genoeg stretch in de stof zit om mee te bewegen met je kind.

#2 Ga voor een goede pasvorm

Vond je dochter haar vorige winterjas drie keer niks? Dan is de kans groot dat deze gewoon niet comfortabel zat. Geen enkele winterjas is met elkaar te vergelijken, net zoals geen enkel meisje met elkaar te vergelijken is. Een zeer smal meisje zal bijvoorbeeld meer baat hebben bij de aansluitende Name It winterjas, terwijl een bredere jas juist niet mooi zit en zelfs kan hinderen tijdens het spelen. Bekijk altijd goed of de pasvorm past bij het lichaampje van jouw dochter om zo het draagcomfort te verhogen.

Name it meisjes winterjas roze

#3 Schaf twee winterjassen aan

De winters in Nederland kunnen enorm wisselvallig zijn. Het komt geregeld voor dat het in december nog 14 graden is, terwijl de temperatuur in maart rond het vriespunt komt te liggen. Het kan dan ook lastig zijn om slechts één jas te gebruiken om deze temperaturen te trotseren. De kans is groot dat je dochter het al snel te warm heeft in een dikke winterjas als de temperaturen weer in de dubbele cijfers komen. Toch is het ook geen weer om zonder jas te gaan. Wat nu? De oplossing is een tussenjas of borgvest. Dit zijn jassen die speciaal zijn ontwikkeld voor het voor- en najaar. Dat scheelt een hoop gedoe in de ochtend als je dochter weer eens klaagt over de warmte van haar jas!

Geef een reactie