ModeVrouwen

3 tips om jouw eigen kledingstijl te ontdekken

3 tips om jouw eigen kledingstijl te ontdekken
814Views

Ken je dat? Je hele kledingkast hangt vol en toch heb je geen idee wat je aan moet trekken. Het samenstellen van outfits kost je gewoonweg te veel energie. Daarnaast beleef je er ook geen plezier aan. Is dit herkenbaar? Dan is de kans groot dat je jouw eigen kledingstijl nog niet ontdekt hebt. Outfits samenstellen hoort namelijk leuk te zijn. Je moet echt tevreden kunnen zijn met wat je draagt. Kleding niet alleen bij een ander leuk vinden, maar echt weten wat leuk bij jou staat. Op die manier ben je in staat om je kledingkast te minimaliseren én om meer te genieten van wat je draagt. Maar hoe ontdek je jouw eigen kledingstijl? We zetten drie tips op een rij.

1. Verkies kwaliteit boven kwantiteit 


Uiteindelijk moet je gaan minimaliseren. Je kunt beter een paar items in je kast hebben liggen waar je echt blij van wordt, dan een hele kast vol waarbij je nog steeds niet weet wat je moet dragen. Je voorkomt een hoop miskopen door echt voor kwaliteit te kiezen. Ga daarom op zoek naar echte kwalitatieve merken. Een goed voorbeeld is fabienne chapot kleding. Dit is een hip damesmerk dat in onze eigen hoofdstad is geboren. Ze staan bekend om kleurrijke en moderne dameskleding, waarbij de nadruk vooral ligt op lef en karakter. 

 

Toen winkels als de Primark voor het eerst naar Nederland kwamen, hebben we ons allemaal weleens schuldig gemaakt aan het vullen van grote zakken kleding. Later kwam je met enorm veel tassen thuis. Ach, het was allemaal toch zo goedkoop. Inmiddels weet je om morele redenen al waarom dergelijke winkels beter vermeden kunnen worden, maar zie je waarschijnlijk ook in dat kwaliteit toch de voorkeur moet hebben. Daarom is het goed om nieuwe dameskleding merken te ontdekken. Er zijn nogal wat pareltjes in ons land. 

2. Experimenteer 


Soms moet je iets echt proberen om te zien of het je staat. Zo zijn er mensen die nog nooit echt kleur in hun kast hebben gebruikt en nu plotseling merken dat felle kleuren ze hartstikke goed staan. Daarom is het belangrijk om ook eens buiten het standaard plaatje te denken. Ga eens naar de winkel en probeer gewoon verschillende stijlen en kleuren uit. In de meeste winkels willen ze je bovendien ook dolgraag adviseren om jouw kledingstijl te vinden. Neem eventueel ook een vriendin met een compleet andere smaak mee. Door te proberen en van advies gebruik te maken, ontdek je hoe je met enkele kleine aanpassingen een geheel nieuwe garderobe kunt creëren. 

3. Wees kritisch 


KIjk eens goed naar je huidige kledingkast. Heb je al volop geminimaliseerd en voel je de kriebels om weer nieuwe items te kopen? Wees dan kritisch. Welke items heb je echt nodig? En op welke manier zou je eventueel ook weer geheel nieuwe setjes kunnen creëren? Soms maken de kleinste dingen al verschil. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een leuke riem om jurkjes net een andere uitstraling te geven. Maak een plan voordat je gaat shoppen. Zo voorkom je dat je opnieuw miskopen begaat en bij de producten blijft die je écht nodig hebt. 

Geef een reactie