TipsVrouwen

5 tips voor gezond en makkelijk eten

Genoeg en goed eten
965Views

Gezonder eten, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor? Dat horen we tegenwoordig steeds vaker. Hoewel de wil om gezonder te leven er echt wel is, hebben veel mensen ook het idee dat dit enorm veel tijd in beslag neemt. In dit artikel leggen we uit dat uren in de keuken staan voor een gezonde maaltijd echt niet nodig is én geven we 5 tips voor het bereiden van gezonde en makkelijke maaltijden.

Natuurlijk snappen wij heel goed dat je na een lange werkdag geen zin hebt om nog uren in de keuken te staan. Even snel iets in elkaar flansen of een diepvriesmaaltijd halen is dan zo verleidelijk. Maar hoe zorg je er voor dat je minder tijd kwijt bent aan het bereiden van maaltijden én tegelijkertijd gezonder eet? Wij geven 5 tips en suggesties voor een makkelijke maaltijd!

 

1.    Kook vooruit

 

Wat gaan we eten vanavond? Dit is een discussie die vrijwel iedere avond in elk gezin gevoerd wordt. Om gek van te worden, nietwaar? Een onduidelijk eetschema zorgt er voor dat je sneller naar iets ongezonds grijpt. Maak daarom iedere week een weekmenu en wijk hier niet meer vanaf. Om tijd te besparen kan je op een moment dat je wat extra tijd over hebt alvast vooruit koken. Pasta’s, curry’s en stamppotten kunnen prima ingevroren worden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om iedere avond iets grotere porties te maken, zodat je enkele porties in de vriezer kunt doen. Zo bespaar je jezelf een hoop stress en ligt er altijd wel een gezonde, voedzame maaltijd in huis als je tijd tekort komt.

 

2.    Eenpansgerechten

 

Eenpansgerechten zijn de perfecte oplossing als je weinig tijd hebt en toch een voedzame maaltijd op tafel wit zetten. Deze gerechten maak je, zoals de naam al doet vermoeden, in slechts één pan. Je gooit simpelweg alle ingrediënten bij elkaar en, afgezien van af en toe roeren, is het grootste werk al gedaan. Bovendien scheelt het ook nog eens een hoop afwas. Win-win dus!

 

3.    Een lekkere maaltijdsoep

 

Soepen zijn misschien wel hét makkelijkste gerecht ooit. Je gooit alles in een pan, voegt wat water toe en laat het lekker de hele dag pruttelen. Niets meer en niets minder. Ideaal als je weinig tijd hebt. Online vind je genoeg lekkere recepten voor gezonde maaltijdsoepen. Houd je restjes over? Dan kun je deze ook nog eens gemakkelijk invriezen of de volgende dag als lunch opwarmen.

 

4.    Gezond eten online bestellen

 

Bij online eten bestellen denken de meeste mensen nog steeds aan een vette pizza. Dit is tegenwoordig echter helemaal niet meer nodig. Het aanbod van online food delivery is ontzettend groot. De meeste restaurants bieden tegenwoordig ook gezonde alternatieven. Hierdoor kan een keertje eten bestellen in Amsterdam echt geen kwaad voor jouw gezonde voornemens.

 

5.    Wraps

 

Wraps zijn helemaal hot anno 2020 en zijn ook nog eens ontzettend veelzijdig en – indien je de juiste keuzes maakt – ook nog eens gezond. Kies voor lekkere goedgevulde volkoren wraps met knapperige groentes en een gezond sausje en er is qua voedingswaarde niets op aan te merken. Bovendien zijn wraps ook nog eens heel snel gemaakt. Een lekkere, gezonde en bovenal snelle hap.

Geef een reactie