TipsVrouwen

Aantrekkingskracht: wanneer heb je een echte klik met iemand?

aantrekkingskracht
14.6KViews

Aantrekkingskracht is een ongrijpbaar iets. Vaak worden we verliefd op mensen waarvan we het nooit verwacht hadden. Soms hoor je wel eens dat iemand echt voor jou gemaakt is en het uiteindelijk in de realiteit enorm tegenvalt. Andere keren ben je dolverliefd op iemand en zegt de omgeving dat jullie totaal niet bij elkaar passen. Aantrekkingskracht wordt vaak vergelijken met het hebben van een klik in de liefde. Ook dit is weer een heel abstract begrip. Wanneer weet je immers dat je een echte klik hebt en staat die ‘klik’ dan ook garant voor een succesvolle relatie?

succesvolle relatie

Wanneer spreken we over een klik in de liefde?

Soms loop je over straat en raak je in gesprek met iemand waarvan je het gevoel hebt dat je deze al jaren kent. Vaak resulteren deze simpele gesprekken in een jarenlange vriendschap. Het gevoel dat je elkaar kent en zonder woorden elkaar dingen duidelijk kunt maken, dat is wat we een echte ‘klik’ noemen. Ook in de liefde komt dit voor. Vaak wordt dit dan vergeleken met liefde op het eerste gezicht. Dit hoeft echter niet. Het kan ook zo zijn dat er eerst een vriendschappelijke klik is en er vervolgens toch romantische gevoelens bij komen kijken. Over het algemeen kunnen we stellen dat een relatie zonder klik niet succesvol kan zijn. Als je je niet op je gemak voelt bij een ander is de kans groot dat je langs elkaar heen gaat leven. Allebei een eigen richting op, geen succesvolle ingrediënten voor een relatie.

echte liefde

Opeens geen klik meer: kan dat?

We horen vaak dat partners zich in het begin van de relatie enorm tot elkaar aangetrokken voelden. Ze wilden niets liever dan elke dag bij elkaar zijn, elkaar aanraken en praten zonder al te veel te woorden te gebruiken. Inmiddels is jullie relatie alweer een paar jaar oud en merk je dat de zogenaamde ‘klik’ lijkt te verdwijnen. Maar is dat wel mogelijk?

Meestal is een klik voor het leven. Als je een klik met iemand hebt, betekent dit dat jullie karakters en interesses goed bij elkaar passen. Dit zal niet veranderen. Toch kan het wel zo zijn dat het gevoel hierbij veranderd. Je gaat je sneller ergeren aan kleine dingen en je merkt dat je niet altijd bij elkaar wilt zijn. Dit zien we vaak gebeuren in langere relaties. Als een relatie goed gaat dan worden sommige mensen een beetje lui. Ze investeren weinig tijd om elkaar te verrassen en hun geluk wordt als vanzelfsprekend beschouwd. Hier ligt tegens een gevaar. Een liefdesrelatie moet net zoals bij een vriendschap continu onderhouden worden. Anders loop je het gevaar uit elkaar te groeien, zelfs als je in één woning verblijft. Verras je geliefde daarom regelmatig met een leuk avondje weg, een klein cadeautje of een gezellige avond op de bank. Blijf met elkaar communiceren. Daar heb je geen bakken vol geld voor nodig. Enkel een beetje liefde en communicatie om jouw partner te laten weten dat hij het belangrijkste is in jouw leven. Je zal zien dat de klik heel snel weer gevoeld wordt.

Geef een reactie