ModeTipsVrouwen

Babykleding kopen: waar moet je op letten?

Babykleding kopen- waar moet je op letten?
1.15KViews

Babykleding kopen is misschien wel het leukste wat er is als je zwanger bent. Voordat je überhaupt aan kinderen dacht, kon je al uren bij de rekken staan en dagdromen over het moment dat jij zelf zo’n kleintje in je armen zou hebben. Nu het moment eenmaal daar is, jeuken je handen dan ook om al die leuke kleertjes in huis te halen. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Zijn er nog dingen waar de kleding aan moet voldoen en welke maatjes haal je allemaal in huis?

Hoeveel kleding heb ik nodig?

Voor iedere aanstaande mama is het geweldig om te shoppen voor babykleding. Die kleertjes in huis halen, maakt het voor jouw gevoel allemaal een stuk echter. Maar hoeveel kleertjes heb je eigenlijk nodig?

Bij een eerste kind zien we vaak dat mama’s het niet kunnen laten om extra veel te kopen. Bedenk echter goed dat het verschil tussen wat je echt wilt en echt nodig hebt heel groot is. Vergeet immers niet dat baby’s het eerste levensjaar ontzettend hard groeien. Soms doe je slechts enkele weken met één maat. Dan is het natuurlijk zonde als je een gigantische garderobe aangeschaft hebt en je kind de helft niet eens aan krijgt. Probeer je daarom in te houden of koop alvast meerdere maatjes om je ‘koopdrift’ te stillen. Dat scheelt je straks een hoop teleurstelling én een gigantische hap uit je portemonnee!

Wil je weten welke maatjes je nodig hebt? Dan adviseren wij om in elk geval zo min mogelijk maatje 50 in huis te halen. Kies liever voor maat 56 om mee te beginnen. Vaak kan je deze in het begin nog omslaan, waardoor deze prima past. Maat 50 is bij veel kinderen al krapjes of ze passen er al helemaal niet meer in. Dan is het zonde als je hier de hele kast mee vol hebt hangen. Je kunt uiteraard pas na de geboorte inschatten hoe groot je kind zal zijn. Indien nodig zijn extra kleine maatjes natuurlijk zo gehaald.

Hoeveel kleding heb ik nodig

Waar moet babykleding aan voldoen?

Alle babykleding wordt normaal gesproken getest op veiligheid. Hierdoor kan je er vanuit gaan dat de kleding altijd veilig is om gedragen te worden. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Zo zien we regelmatig dat er stoere broekjes van jeansstof worden aangeschaft en uiteindelijk blijkt dat deze met geen mogelijkheid bij een pasgeboren baby kunnen worden aangetrokken. Als ze dan eindelijk zitten, lijkt je baby het er eigenlijk totaal niet mee eens te zijn. Hoe stoer deze broekjes er ook uit zien, het draagcomfort is zeker niet optimaal. Zeker bij zeer jonge baby’s is het belangrijk dat ze hun beentjes goed kunnen strekken en dat er van zachte stofjes gebruik wordt gemaakt. De meest bekende babykledingmerken zoals Noppies besteden dan ook uitonderlijk veel aandacht aan het draagcomfort. Hierdoor weet je zeker dat jouw baby zich er lekker in voelt en dat deze ook nog eens eenvoudig aan te trekken zijn. Looks gaat niet altijd boven alles. Draagcomfort is essentieel voor pasgeboren baby’s!

Geef een reactie