ModeTipsVrouwen

Bamboe kleding aanschaffen: de voordelen op een rijtje

Bamboe kleding aanschaffen- de voordelen op een rijtje
1.39KViews

Kleding gemaakt van bamboe, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar is sinds 2001 de realiteit! In 2001 ontdekten de studenten aan een universiteit in Peking hoe je van bamboe textiel kon maken. Daarna ging het heel hard. Vandaag de dag kunnen we van heel veel verschillende kledingstukken van bamboe gebruikmaken. Daarnaast stijgt de populariteit van dit materiaal met het jaar. Dat is dan ook helemaal niet zo vreemd, want bamboe beschikt over een heel stel positieve en unieke eigenschappen. Overweeg jij Bamboo shirts aan te schaffen, maar twijfel je nog? Wij zetten de grootste voordelen van dit unieke textielsoort voor jou op een rijtje!

Groot absorptievermogen

Transpireer je snel en voel je je daardoor vaak minder fris? Dan biedt bamboe kleding de uitkomst. Door de unieke samenstelling van bamboevezels beschikt dit textielsoort over een enorm groot absorptievermogen. Hierdoor blijft je kleding langer fris en droog, waardoor eventuele nare geurtjes voorkomen kunnen worden. Bamboe kleding zijn dan ook bij uitstek geschikt op een warme zomerdag of tijdens het sporten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat bamboevezels zelfs tot drie keer beter vocht kunnen absorberen dan katoenvezels.

Nooit meer strijken

De meeste mensen hebben een enorme hekel aan strijken. Ben jij ook zo iemand die alles na het wassen direct in de kast hangt en dan maar hoopt dat de kreukels mee vallen? Dan is bamboe kleding de perfecte oplossing. Door de unieke samenstelling in bamboevezels ontdekten wetenschappers dat textiel veel minder snel kreukt. Door de gladde en ronde structuur treedt er binnen weerstand op, waardoor enkel even uithangen na het wassen voldoende is. Urenlang strijken en overvolle wasmanden zijn dan ook voorgoed verleden tijd. Met dank aan die geweldige bamboevezels!

Nooit meer strijken bamboe

Perfect voor mensen met een gevoelige huid

Beschik jij over een zeer gevoelige huid en ervaar je veel ongemakken van bepaalde materialen? Dan is bamboe kleding uitermate geschikt. Bamboevezels beschikken over een zeer unieke samenstelling, waardoor ze antibacterieel werken. Het dragen van antibacteriële kleding heeft een bewezen effect voor mensen die een gevoelige huid hebben of allergisch zijn voor bepaalde stoffen.

Ook mensen met eczeem of andere lichte huidaandoeningen kunnen enorm baat hebben bij het dragen van bamboe kleding. Wil jij jouw gevoelige huid wat meer rust geven? Let dan niet alleen op je keuze voor broeken en shirts, maar schaf ook een stel kwalitatieve bamboe sokken aan. Zo vergroot je het effect dat bamboe textiel op jouw huid kan hebben.

Optimaal draagcomfort

Wat vind je het allerbelangrijkste als je een nieuw kledingstuk uit een rek pakt? Dat deze lekker zit natuurlijk! Helaas voelen sommige kledingstukken al snel stroef of te strak aan. Met bamboe kleding los je dit probleem eenvoudig op. Door de prettige vormgeving en de structuur van bamboe vezels geniet je van een zijdezacht gevoel en een optimaal draagcomfort. Vooral bij onderkleding is dit ontzettend prettig. Zo heb je nooit meer last van harde vezels die de huid irriteren, maar voelen de kledingstukken als een fijne tweede huid.

Wil jij ook profiteren van alle unieke eigenschappen van bamboe? Bezoek dan een webshop die gespecialiseerd is in de verkoop van bamboe textiel. Zo kun je altijd rekenen op de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs.

Geef een reactie