GezondheidTipsVrouwen

Bescherm jezelf tegen UV straling

UV straling
1.9KViews

Het lijkt erop dat de zon steeds sterkere straling naar de aarde stuurt. Specialisten zeggen dat de sterkte van de UV nog nooit zo hoog was dan deze zomer. Deze toename is terug te zien in het aantal toenames in huidkanker en staar. Een recent artikel van Het Parool luidt:

“De hoeveelheid schadelijke uv-straling van de zon is hoger dan ooit tevoren, maakt het RIVM bekend op basis van metingen. In juli werd een record verbroken sinds het begin van de metingen in 1994.

De totale zonkracht vorige maand was een kwart hoger vergeleken met de gemiddelde kracht van de zon in de maand juli over de afgelopen 25 jaar. Dat kwam vooral doordat er nauwelijks bewolking was. Ook in de periode van mei tot en met juli opgeteld was de uv-straling het hoogst in de afgelopen 25 jaar.

Kanker
Uv-straling kan huidkanker en staar veroorzaken, twee aandoeningen die sterk toenemen. Jaarlijks krijgen meer dan 51.000 mensen te horen dat ze deze vorm van kanker hebben. Meer dan negenhonderd Nederlanders overlijden per jaar aan de gevolgen ervan. “Het beperken van zonblootstelling in de periode van de hoogste zonkracht (doorgaans tussen 11.00 en 16.00 uur) is daarom van belang,” aldus het gezondheidsinstituut.”

Bescherming tegen de zon van de GGD

De GGD (Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Dienst) probeert dit steeds meer onder de aandacht te krijgen en verkoopt via de webshop producten waarmee je je kan beschermen tegen de sterke UV stralingen van de zon.

Veel mensen gaan in deze periode naar het buitenland op vakantie. Hierbij is het enorm belangrijk dat je genoeg bescherming meeneemt tegen de zon. Ga je bijvoorbeeld naar een land met veel gebergtes? Ga je wandelen in de bergen van Peru? Dan word je het grootste deel van de dag bloot gesteld aan hoge UV straling. Zonder goede UV beveiliging zal je al heel snel verbranden met alle nare gevolgen van dien. Ook is het belangrijk om uw kinderen (als u die heeft) goed in te smeren en te beschermen tegen de UV stralingen. Ook als je niet op vakantie gaat en gewoon in Nederland blijft, is het belangrijk om jezelf te beschermen. Ook in Nederland kan je namelijk erg verbranden in de zon.

Bestel nu een van de artikelen van de GGD in de GGD webshop. Kies bijvoorbeeld een zonnebrand met de SPF factor 8, 20 of 50. Ook je lippen kunnen verbranden in de felle zon, wat mensen nogal eens kunnen vergeten. Bestel daarom ook een lippenbalsem tegen de zon.

Geef een reactie