TipsWonen

Bestrating in tuin aanleggen: zelf doen of uitbesteden aan professionals?

tuintegels leggen
1.41KViews

De tuin is het pronkstuk van veel woningen. Tenminste, dat hoort het te zijn. In de realiteit blijkt echter dat de meeste tuinen nodig aan onderhoud toe zijn Het terras is bijna niet meer te gebruiken en de planten hebben het merendeel van de tuin overwoekerd. Zonde, want dit heeft grote betekenis voor het woongenot in huis. De lente nadert met rasse schreden. Daarom is het nu hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en de tuin aan te pakken. Zo ben je verzekerd van een prachtige tuin als de lente begint. Meestal begint de tuin make-over met het aanleggen van nieuwe bestrating. Je komt hierbij echter wel direct voor een nieuw dilemma te staan: ga je dit zelf doen of besteed je het uit aan professionals?

Waarom zelf doen?

Het bestraten van een tuin is een heel karwei. De meeste mensen laten het dan ook liever aan professionals over. Waarom zijn er dan ook nog altijd mensen die ervoor kiezen om het zelf te doen? Het antwoord is simpel: om geld te besparen. Wanneer je vakmensen in de tuin laat, zal je logischerwijs arbeidskosten moeten betalen. Als je het zelf aanpakt moet je enkel tuintegels kopen en wat materialen en gereedschappen aanschaffen. De tuintegels zijn de grootste kostenpost. Wanneer je kiest voor goedkopere tegels en deze zelf aanlegt, kan je een hoop kosten op de bestrating van de tuin besparen. Wanneer je echter een lastig patroon wilt aanleggen is het verstandiger om een professional in te schakelen. Dit om te genieten van een optimaal resultaat.

tuintegels kopen

Wanneer kies je voor uitbesteden?

Wellicht hoef je er niet eens over na te denken. Geen haar op jouw hoofd die er aan denkt om urenlang te zwoegen met de knieën in de modder. Hoeveel geld je hier ook mee kunt besparen. Toch kan het nog steeds een lastige beslissing betekenen. Je bent immers wel op de hoogte van de verschillen in prijs. Is het jou veel geld waard om van een prachtige tuin te genieten of bespaar je liever wat geld door het zelf aan te pakken? Wij geven je 3 redenen waarom je beter kunt kiezen voor een erkende stratenmaker:

  • Een professional weet precies hoe hij jouw tuin moet inrichten. Deze kan tips & advies geven bij het restylen van de tuin.
  • Bij moeilijke patronen of speciale legmethodes is een vakman goed gekwalificeerd om het resultaat te optimaliseren.
  • Wanneer je een professional inschakelt, ben je zelf niet verplicht om zware werkzaamheden uit te voeren. Het is enkel jouw taak om te genieten van het resultaat. Eenvoudig en snel!

Natuurlijk speelt het prijskaartje nog steeds een belangrijke rol. Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop je kunt besparen als je de tuin laat bestraten door vakmensen. De terrastegels leggen hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als je bespaart op het type tegels, de legmethode en de hoeveelheid arbeidsuren. Als je zelf al wat voorbereidend werk verricht, zal de prijs uiteindelijk meevallen

Geef een reactie