TipsVrouwen

Cadeau inspiratie voor de verjaardag van een meisje

1.57KViews

Het vinden van een goed cadeau voor een meisje is niet altijd even makkelijk. Niet als het om je dochter gaat, maar al zeker niet als het om de dochter van vrienden, een nichtje of een andere dierbare gaat. Het is vaak moeilijk om te bedenken wat er in dat koppie om gaat. Vorig jaar was jouw cadeau een ware hit en gaf je prachtige zilveren oorbelletjes, maar daar kan je uiteraard dit jaar niet weer mee komen. In deze blog geven we je een aantal leuke ideetjes voor de verjaardag van een meisje.

Zilveren oordbelletje paard

Vraag om een lijstje

Dit is misschien wel zeer vanzelfsprekende tip, maar wordt regelmatig vergeten. Vaak hebben kinderen enorm goede cadeau ideeën, maar durven dit simpelweg niet aan te geven. Vraag dan ook altijd eerst om een lijstje. Wie weet maakt dat de zoektocht naar het perfecte cadeau dit jaar wel een stuk makkelijker.

Ga voor speelgoed dat bij haar persoonlijkheid past

Waarschijnlijk weet je heel goed hoe het karaktertje van de kleine dame in elkaar steekt. Misschien is het wel een onwijs stoer meisje dat het liefste met de spulletjes van haar broer speelt of is het juist een kleine prinses. Zorg ervoor dat je altijd kiest voor speelgoed dat ook daadwerkelijk bij haar persoonlijkheid past. Een stoer meisje dat houdt van het spelen met auto’s en het in elkaar zetten van lego is waarschijnlijk minder blij met een pop. Weet je het niet zeker of ben je bang dat je iets dubbel haalt? Stuur dan een foto naar de ouders van het meisje. Zo weet je zeker of je iets haalt waar het meisje ook daadwerkelijk wat aan heeft.

Kies voor sieraden

Sieraden doen het altijd goed. Dit geldt voor meisjes, jongens, mannen en vrouwen. Hier kan je dan ook bijna nooit de fout mee in gaan. Gaat het niet om jouw eigen dochter? Vraag dan aan de ouders of het meisje tegen alles kan. Er zijn bijvoorbeeld kinderen die allergisch zijn voor zilver en daardoor vervelende uitslag krijgen. Het zou dan zonde zijn als jouw zilveren sieraadje in een kast terecht komt. Kies bij jonge kinderen wel voor veilige sieraden. Zo moet het niet zo kunnen zijn dat het meisje het sieraad in haar mond kan doen en er daardoor nare situaties kunnen ontstaan. Zo zijn ringen tot een jaar of 5 vaak geen goed idee. Weet je niet zeker voor welk sieraad je moet gaan? Vraag dan om advies aan de ouders of bespreek dit met een specialist van de sieradenshop.

Geef haar een dagje weg cadeau

De meeste meiden vinden het heerlijk om eens een dagje lekker weg te kunnen gaan. Zeker als dit even zonder hun ouders is. Geef het meisje daarom een waardebon voor een dagje shoppen op jouw kosten of een dagje dierentuin of pretpark. Dat is zeker een shot in de roos en geeft jou ook nog eens de mogelijkheid om jullie band samen te versterken.

Geef een reactie