TipsVrouwen

Daten boven de vijftig jaar? Zo pak je dat aan!

Daten boven de vijftig jaar? Zo pak je dat aan
832Views

Ben je zelf op zoek naar een nieuwe liefde en ben je de vijftig inmiddels al (ruim) gepasseerd? Of vind je dat je vrijgezelle moeder, zus of tante toe is aan een nieuwe liefde? Dan wordt het hoog tijd om je in de 50 dating wereld te begeven. Ja, je hoort het goed. Daten wordt voor vijftigplussers steeds toegankelijker. Dit komt voornamelijk doordat de online datingwereld hier steeds meer aandacht aan besteedt. Daardoor is de drempel om weer te gaan daten een stuk lager geworden. Maar hoe pak je dat precies aan?

Wees eerlijk tegenover jezelf

Laten we eerlijk wezen: daten als vijftigplusser is heel anders dan toen je nog in de twintig was. Toen was het lang leve de lol en liep je alle discotheken af om de liefde van jouw leven tegen te komen. Daarnaast was je toekomstperspectief anders. Je was niet alleen op zoek naar een maatje, maar naar iemand waarmee je de rest van je leven kon delen. Iemand waar je een gezin mee kon opbouwen. Bovendien was je zelf waarschijnlijk ook wel anders dan nu. Door minder levenservaring maakte je al gauw andere beslissingen dan je nu zou nemen.

Wees daarom allereerst eerlijk tegenover jezelf. Waarom denk je dat 50 plus dating echt iets voor jou is? Wil je daadwerkelijk de liefde van je leven vinden? Ben je van plan om (opnieuw) samen te wonen? Of ben je eigenlijk nog niet toe aan een echte partner en wil je liever een maatje om leuke dingen mee te ondernemen? Pas als je die vragen voor jezelf kunt beantwoorden, kun je op zoek gaan naar een goede match.

50+ dating

Online daten of niet?

Natuurlijk beschik j over de mogelijkheid om zelf naar vrijgezelle mannen op zoek te gaan, maar je kunt je ook in de online datingwereld te begeven. Wanneer je veel op openbare plekken komt, zal je al snel merken dat het aantal vrijgezelle vijftigplussers schaars lijkt te zijn. De meeste vijftigplussers komen immers als stel naar een gezellige avond. Daar tijd alleen doorbrengen is waarschijnlijk niet iets waar je op zit te wachten.

Daarom kiezen steeds meer vijftigplussers voor een online datingwebsite. Er zijn tegenwoordig talloze sites specifiek op senioren gericht. Hierdoor weet je zeker dat je enkel mannen van je eigen leeftijd treft en hoef je je ook niet vol schaamte tussen allemaal twintigers te wurmen. Bovendien merk je bij vijftig plus dating dat de interesses anders zijn. Mensen genieten van meer levenservaring en weten precies wat ze wel en niet willen. Doordat jullie toekomstperspectieven gelijk zijn en je zeker weet dat zij ook op zoek zijn naar een geliefde, wordt online daten al gauw een daverend succes.

Stop met het verzinnen van excuses!

Betrap je jezelf er continu op dat je al snel een excuus verzint als iemand over daten begint? Dan ben je zeker niet de enige. Veel senioren ervaren het als ontzettend lastig om zich weer in het datingcircuit te begeven. Dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch, want na een lange tijd vrijgezel te zijn geweest is dit altijd een moeilijke stap. Bedenk echter wel dat excuses zoals ‘ik ben te oud’ of ‘ik weet helemaal niet meer hoe ik moet daten’ ongegrond zijn. Niemand is te oud om een maatje te vinden en daten verleer je niet. Wanneer je echt voor je eigen geluk wilt kiezen, is er niemand die je tegenhoudt. Stop daarom met het verzinnen van excuses en waag een sprong in het diepe!

Geef een reactie