GezondheidTipsVrouwen

De beste middelen tegen een droge huid

droge huid
2.14KViews

Je kent het vast wel: een verschrikkelijk droge huid door de koude dagen. Je bent niet de enige! Wat te doen met een droge huid in de winter? Met deze middelen zorg je voor een zijdezachte huid.

Hoewel je een droge huid moeilijk tegengaat in de winter, zijn er toch genoeg beauty tricks die je kunt gebruiken. Meer over beauty en deze tricks? Lees dan gauw verder.

Body hydratatie met vitamine E

Zorg er in eerste instantie voor dat je niet te heet doucht. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je nog sneller uitdroogt. Smeer jezelf, na het douchen, goed in met een hydraterende bodybutter. Kies het liefst voor een bodybutter waar vitamine E in verwerkt is. Dit biedt namelijk bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je huidje heerlijk zacht en soepel blijft.

Nachtcrème

Kies niet alleen voor een dagcrème, maar ook voor een nachtcrème. Je huid heeft een hoop te verduren gedurende de dag. Huidcellen vernieuwen ‘s nachts, wat dus betekent dat we juist in de nacht heel goed een crème kunnen gebruiken. Dit ondersteunt de vernieuwing en werkt ook nog eens goed als anti rimpel effect. Let er wel op dat een nachtcrème er in verschillende soorten is. Kijk altijd goed naar welke crème het beste bij jouw huidtype past.

Exfolieer je huid

Door te exfoliëren, verwijder je alle dode huidcellen van je huid waardoor je gezicht er frisser en gezonder uitziet. Wanneer je dit niet doet, bestaat de kans dat de oude cellen zich opstapelen en je porien verstoppen. Dit zorgt uiteindelijk voor puistjes en een nog drogere huid. Dat wil je niet!

Kies voor een goede lippenbalsem

Niet alleen je gezicht, maar ook je lippen krijgen te maken met het koude weer. Je herkent het vast wel: kapotte lippen, die je vervolgens nog verder kapot bijt. Ontzettend zonde! Gebruik hiervoor een hydraterende lippenbalsem.

Last but not least: gebruik een gezichtsmasker

Een masker is niet iets wat je dagelijks aan hoort te brengen op je huid. Wel voel je zelf vaak aan wanneer je huid een kleine oppepper kan gebruiken. Volgens huidexperts kan je een gezichtsmasker het beste een keer per week aanbrengen.

Geef een reactie