ModeTipsVrouwen

De leukste en hipste jurken in 2018

1.9KViews

Het nieuwe jaar is begonnen. Wat brengt de mode voor 2018 ons? Het is altijd weer een verrassing wat je aan zult treffen in de (web)winkels. Wat kun je zoal verwachten voor de trends op jurkengebied? De modetrends voor 2018 zijn vrij gevarieerd, er is veel keuze.

Bekijk bijvoorbeeld eens: https://www.dressesonly.nl/jurken.html.

Samenvattend, dit zijn de grootste trends voor het lopende jaar:

Lange jurken

Winter 2018 bracht ons al lange jurken met fantasieprints en deze trend zal in de rest van 2018 nog veel meer te zien zijn. Deze lange jurken reiken in ieder geval tot over de knie en meestal tot aan de enkels. Deze trend overheerst het modebeeld, maar in principe kan nog steeds alles, van mini tot maxi lengte.

Romantische jurken

Ook romantische jurken waar je je een prinses in voelt, zijn goed vertegenwoordigd. De zogenaamde sprookjesjurk is een opvallende verschijning en goed te dragen naar officiële gelegenheden. Laagjesjurken in een Spaanse stijl zal je ook veel zien in het straatbeeld, je kunt zo de flamenco dansen in deze creaties. Jurken met prints zoals jungle- en dierenprints en tropische prints zag je al veel het vorig jaar en in 2018 zet deze modetrend gestaag door. Off shoulder jurken blijven nog steeds in de mode, vaak hebben deze jurken ook ruches, die in het modebeeld sterk vertegenwoordigd zijn. Ook een combinatie van stoffen met kleurige prints zal veel worden aangetroffen. Erg leuk natuurlijk voor in de zomer.

Kleuren in 2018

De kleuren van 2018 zijn onder andere: rood, geel en pasteltinten zoals lichtoranje en lichtroze. Erg veel gebruikt is de combinatie van blauw en groen in kledingstukken en dus ook in jurken, dit wordt een echte trendtopper. De kleur paars komt ook veel voor en is topkleur in allerlei varianten, zowel van lichtpaars naar donkerpaars. Ook dark denim wordt veel gebruikt voor jurken in dit komende jaar.

Excentrieke jurken

Transparante jurken maken een opmars. De meeste zijn echt doorschijnend en eigenlijk moet je ze dragen zonder iets eronder, maar dat is waarschijnlijk alleen weggelegd voor de exhibitionisten onder ons. Een andere eyecatcher wordt de gebreide jurk met los (en groot) gebreide gaatjes, waarbij er weinig meer tot de verbeelding wordt overgelaten. Ook jurken met doorkijkjes in geometrische vorm zie je veel in het modebeeld van 2018. Jurken in een glanzende stof (vaak in de kleur zilver of roze), die zo uit een sciencefictionfilm kunnen komen, zijn trendy dit jaar. Net zo apart is het dragen van een broek met smalle pijpen onder je jurk, erg hip in 2018.

Geef een reactie