Wonen

Designradiator, een eyecatcher voor in de badkamer

Design radiator
1.61KViews

De designradiator is onmisbaar in elke badkamer. Zonder radiator is het niet mogelijk om genoeg warmte te verspreiden in de kamer. Uiteraard is het ook nog eens de ideale plek om je handdoeken aan te laten drogen. Maar wist je dat een designradiator nog veel meer andere kwaliteiten heeft naast de hoge functionaliteit? Zo kan een designradiator dienen als eyecatcher en is het een sfeerbepalend element van de badkamer. Uiteraard zitten er een hoop verschillen in kwaliteit en functionaliteit. Denk maar eens aan kranen. In de badkamer kan je uiteraard gewoon een keukenkraan gebruiken, maar deze is dikwijls wat te groot en onhandig. Waardoor een badkamerkraan veel mooier uitkomt. Dat is ook zo met radiatoren. Je kunt gewoon voor een gewone radiator gaan, maar een designradiator voegt zoveel meer toe aan de badkamer. En die sfeer is met geen pen te beschrijven. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een designradiator.

De juiste designradiator vinden

Zodra je besluit om een designradiator aan te schaffen is het allereerst belangrijk dat je nagaat welke radiators geschikt zijn voor de badkamer. Ondanks dat een badkamer misschien wel de meest perfecte ruimte is om een radiator in te plaatsen zijn er ook nog genoeg varianten die enkel geschikt zijn voor andere ruimtes in het huis. Dit heeft vooral te maken met de hoge luchtvochtigheid in de badkamer. De meeste designradiators zijn echter prima geschikt voor elke badkamer maar het is altijd verstandig om het nog even na te vragen. Nadat je de juiste designradiator hebt gevonden is het nog belangrijk om te kijken naar het formaat en de kleur van de radiator. De meeste radiators zijn standaard uitgevoerd in een witte kleur. Dit omdat deze dan makkelijk weg kan vallen tegen een witte tegelmuur. Bij een designradiator ligt dat toch een tikje anders. Hierbij wil je juist dat hij opvalt. Jij bent immers opzoek naar de eyecatcher voor je badkamer! Schroom je dan ook niet om te kiezen voor een opvallend formaat en een bijzondere kleur. Let er uiteraard wel op dat dit past bij de rest van het badkamerinterieur.

design radiator

Verticaal of horizontaal plaatsen?

Als je een keuze wilt maken in het grote aanbod van designradiatoren is het tevens belangrijk dat je gaat nadenken over de plaatsing. De meeste radiatoren in de badkamer worden verticaal geplaatst. Dit vinden sommige mensen echter niet fijn omdat je dan een heleboel ruimte in de hoogte kwijtraakt. Om dit te voorkomen kan je er voor kiezen om de designradiator horizontaal te plaatsen. Hier zitten echter ook wel wat haken en ogen aan, want niet elke designradiator voor de badkamer is hier geschikt voor. Let dus altijd goed op de beschrijving van het product alvorens je deze aanschaft. Je wilt immers niet voor nare verrassingen komen te staan. Tip: wil je de designradiator horizontaal plaatsen? Doe dit dan onder een raam zodat deze makkelijk weerstand kan bieden tegen de kou die daar vanaf komt.

Geef een reactie