TipsWonen

Dimbaar led paneel, welke zijn er?

ledpanelen keuken
1.62KViews

Led panelen worden voornamelijk ingezet voor het verlichten van grote ruimtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kantoorruimten, klaslokalen, maar ook aan ziekenhuisruimten. Deze panelen worden voornamelijk gebruikt om oude TL armaturen te vervangen. Maar wat is een led paneel precies?

Een led paneel is simpel gezegd een dunne plaat waar licht uit komt. De platen kunnen eenvoudig in een systeemplafond verwerkt worden of door middel van de ‘pendelmethode’ geplaatst worden. Tegenwoordig zien we dat steeds meer openbare gebouwen gebruik maken van een led paneel. Niet zo vreemd ook. Led panelen beschikken over talloze voordelen en zijn bovendien ook nog eens in meerdere varianten verkrijgbaar.

Een dimbaar led paneel is een van de meest verkochte panelen in ons land. Vaak klagen we in openbare ruimten dat het licht te fel is of dat de werksfeer negatief beïnvloed wordt. Dankzij een dimbaar paneel is het mogelijk om de verlichting naar wens en situatie aan te passen. Dat draagt bij aan een betere werkomgeving en een prettige sfeer. Een dimbaar led paneel, welke zijn er en wat zijn de voordelen?
led paneel

 

Welke zijn er?

Wanneer je overweegt een led paneel aan te schaffen, zal je direct merken dat je enorm veel verschillende aanbieders kunt vinden. Vaak bekende, maar ook dikwijls onbekende merken. De prijzen variëren dan ook van extreem laag tot heel hoog. Hoe weet je dan nog voor welk led paneel je moet kiezen? Wij raden altijd aan om voor een bekend merk te kiezen. Grote namen zoals Philips, Noxion en Ledvance testen al hun producten uitvoerig voordat ze op de markt verschijnen. Hierdoor geniet je altijd van hoogwaardige ledlampen. Even een investering, maar daarna wel jarenlang plezier van de talloze voordelen.

Welk led paneel je nodig hebt is voornamelijk afhankelijk van de TL armatuur die vervangen moet worden. Denk hierbij niet alleen aan de afmetingen, maar ook aan de lichtsterkte. Als je het lastig vindt om een keuze te maken, raden wij aan om contact met de leverancier op te nemen. Hij/zij weet je meer te vertellen over de verschillen tussen de led panelen en welk paneel het meest geschikt is. Dat maakt de aankoop een stuk eenvoudiger.

Voordelen van een dimbaar led paneel

Waarom zou je een TL armatuur eigenlijk laten vervangen door een dimbaar led paneel? Wat is de toegevoegde waarde hiervan? Waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? We zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • Het grootste voordeel van een led paneel is het lagere energieverbruik ten opzichte van de TL armatuur. Gemiddeld leidt dit tot een besparing van maar liefst 50%! Afgezien van het lagere energieverbruik, zien we ook dat het licht veel beter verdeeld wordt. Bij TL zien we dikwijls gebeuren dat het licht alle kanten, behalve de goede, opgaat. Hierdoor ervaar je enorm veel lichtverlies. De lichtopbrengst van het led paneel gaat precies in de richting waar je het wilt hebben.
  • Een led paneel is veel eenvoudiger schoon te houden dan een TL armatuur. De diverse roosters maken het daarbij vaak onmogelijk om spinnenwebben en stof te voorkomen. Niet echt bevorderlijk voor de gezonde lucht in de ruimte. Dankzij een led paneel is dit probleem verleden tijd.

Led panelen hoeven maar slechts eens in de 17 tot 20 jaar vervangen te worden. Hiermee beschikken ze over een veel langere levensduur dan de standaard TL armatuur.

Geef een reactie