TipsVrouwen

Dit zijn de voordelen

464Views

Wil jij een stralende huid? Dan is het aan te raden om je aan dry brushing te wagen. Het is een fijne manier om je huid te exfoliëren en te verjongen. Wel is het belangrijk dat je hier niet klakkeloos aan begint. Het is handig om het en een en ander te weten over hoe dit in zijn werking gaat. Dus ben je benieuwd wat het precies is? Of ben je juist geïnteresseerd in de voordelen van dry brushing. Lees dan snel verder! 

 

Wat is dry brushing?

Maar wat is het precies? Eigenlijk is het heel simpel. Het is letterlijk het droog borstelen van je huid. Het dient dus eigenlijk als een lichaamsmassage, maar dan met een droge borstel. Zo’n borstel heeft stijve haren, waardoor je gemakkelijk ​​schilfers van je huid kunt verwijderen. Daarnaast zou je bloedsomloop verbeteren van dry brushing en zijn er nog veel meer voordelen.

 

Toch bestaan er twijfels in hoeverre deze voordelen echt kloppen. Daarom zal ik in dit blog bespreken welke voordelen dry brushing echt heeft! Het zijn er namelijk meer dan je misschien zou denken.

De huid wordt ontgift

Iets wat wetenschappelijk bewezen is, is dat dry brushing de huid ontgift. Het helpt namelijk bij het proces van exfoliëren van een ruwe, droge huid. Dit heeft te maken met dat het droog borstelen de poriën ontstopt in het exfoliatieproces. Maar dat is niet het enige. Je huid zal ook worden ontgift door de verhoogde bloedcirculatie. Wanneer je poriën worden ontstopt,, is het ook gemakkelijker voor het lichaam om te zweten. Hierdoor worden er vanzelf  gifstoffen uit je systeem verwijderd.

Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd

Daarbij wordt je zenuwstelsel ook gestimuleerd van dry brushing. Zoals eerder genoemd, is het eigenlijk gewoon een massage. En een massage neem je natuurlijk ook, omdat het een lekker gevoel geeft. Dit is bij dry brushing dus niet anders. 

Je huid zal stralen

Aangezien het borstelen ervoor zorgt dat de dode huidcellen worden verwijderd, zal je huid hoogstwaarschijnlijk stralen. Zo word je huid gladder en zachter van het droog borstelen. Dit verschil zul je zeker gaan merken.

Beter dan schrobben onder de douche

Vaak schrobben mensen in de douche, maar dit is veel minder goed voor je dan dry brushing. Het is namelijk zo dat, het borstelen van een droge huid ervoor zorgt dat je kunt exfoliëren en de bloedcirculatie kunt verhogen. En dat allemaal zonder deze van vocht te beroven. Dat is bij het schrobben in de douche niet het geval.

Welke borstel moet ik gebruiken?

Maar welke borstel moet je gebruiken om te drogen? De beste keuze is om op zoek te gan naar een natuurlijke bad- of doucheborstel. Het is belangrijk dat de dry brush harde haren heeft, maar ook een lange steel. Het is vooral uitproberen wat je zelf lekker vindt, maar vaak wil je dat de haren zo stijf mogelijk zijn. Juist omdat je je hele lichaam wilt dry brushen, is een lange handgreep ook een echte aanrader. Zo kom je overal makkelijk bij.

Geef een reactie