GezondheidTips

Drie must-have accessoires voor op je E-bike

must-have accessoires E-bike
2.68KViews

Het wordt steeds mooier weer, waardoor het heerlijk is om naar buiten te gaan. Heerlijk fietsen langs de mooiste routes of lekker wandelen door de bossen: alles is leuk wanneer het zonnetje schijnt! Mocht je gaan fietsen, pak dan een elektrische. Met de elektrische fiets kost het net even wat minder moeite om vooruit te komen. Zo kunt u heerlijk relaxed een groot stuk fietsen zonder dat het veel energie kost. In dit artikel geven we tips voor drie top accessoires die perfect zijn voor op je E-bike.

Een fietsmand of krat

De meest handige accessoire voor op je E-bike vinden wij toch wel een fietsmand of krat, waarin je veel bagage kunt meenemen. Van groot tot klein, van hout tot plastic en van zwart of wit tot gekleurd: voor iedereen is er wat wils. Op een elektrische transportfiets zit de voordrager waarop de mand of krat wordt bevestigd vaak al bij aankoop op de fiets gemonteerd. Heb je een andere elektrische fiets, dan kun je ook los een voorrekje aanschaffen. Deze passen op vrijwel iedere fiets. Wil je dit zeker weten, ga dan met je E-bike naar de winkel en laat een passende voordrager direct monteren.

Een goed fietsslot

De meest onmisbare accessoire voor op je E-bike is een goed fietsslot. Vaak zit er standaard een ringslot op een elektrische fiets. Daarnaast is het verstandig om nog een kettingslot aan te schaffen. Hiermee zet je je fiets eenvoudig extra op slot. Het voordeel van een kettingslot is dat deze om een vaststaand object kan worden vastgemaakt. E-bikes zijn erg fijn, maar helaas wel een gewilde prooi voor fietsendieven. Daarom is het ook slim om voor iedere E-bike een fietsverzekering af te sluiten.

Een handige fietspomp

De meest voor de hand liggende accessoire vinden wij de fietspomp. Zonder fietspomp, kun je de banden van jouw fiets niet goed oppompen. Het is belangrijk dat dit wel gebeurt. Zeker voor een E-bike, omdat te zachte banden een negatief effect hebben op de actieradius van de accu. Je zult dus minder ver kunnen rijden op een volle batterij. Wanneer de fietsbanden niet voldoende op spanning worden gehouden, is dit ook erg slecht voor de wielen en spaken. Een fietspomp is een handige accessoire, die je zeker in je schuur moet staan.

Geef een reactie