Tips

Een eigen webshop starten: waar moet je aan denken?

783Views

Steeds meer vrouwen begeven zich in het ondernemerswereldje. Dit heeft veel te maken met de flexibiliteit waar je als zelfstandige van kunt genieten. Zeker in combinatie met een druk gezin is het zo mogelijk om een balans te vinden tussen werk en privé. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om de stap naar zzp’er te maken. In sommige vakgebieden is er immers bijna geen werk te vinden als je voor jezelf begint. Toch zien we een duidelijke groei van webshops die gerund worden door vrouwen. Het lijkt zelfs bijna een hype geworden. Dit brengt ook wel wat nadelen met zich mee. Hoe meer webshops, des te hoger de concurrentie en des te kleiner de kans dat jouw bedrijf succesvol kan worden. Denk jij erover om een webshop te starten en ben je benieuwd hoe je hier uiteindelijk van kunt leven? In dit artikel lees je waar je aan moet denken bij het starten van een eigen webshop.

Waar ligt jouw affiniteit?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor webshop je wilt starten. Het moet natuurlijk iets zijn waar jouw affiniteit ligt. Ben je dol op het maken van sieraden? Dan is een sieradenshop een goed idee. Ben je pas geleden moeder geworden en mis je het aanbod in diverse kleertjes? Denk jij dat je een origineel idee hebt? Dan is een kinderkledingshop een slim idee.

Zodra jij affiniteit met een bepaald onderwerp hebt, zal je merken dat de webshop sneller een succes wordt. Je kunt immers geen dingen verkopen waar je zelf geen verstand van hebt, dingen waar jouw passie niet ligt. Als je iets met passie doet is de kans op slagen veel groter.

Daarnaast moet het uiteraard ook te realiseren zijn. Je kan nog zulke goede ideeën hebben, maar als je deze niet uit kunt voeren is het ook niet mogelijk om een webshop te starten. Maak een goed ondernemersplan voordat je de stap maakt om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Online marketing

Eindelijk is het moment daar: de webshop is gebouwd, de voorraad is gevuld en nu mogen de klanten komen. Vol verwachting klopt je hart als je de mailbox opent. Hoeveel bestellingen zullen er al zijn? 1… 2… 5? De moed zinkt in je schoenen als je ziet dat er nog geen enkele bestelling geplaatst is. Hoe kan dat nou? De webshop ziet er aantrekkelijk uit en is gevuld met geweldige items en toch wordt er niks gekocht.

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst naar de vindbaarheid van de webshop te kijken. Hoe mooi een shop ook is, als deze niet gevonden wordt door potentiële klanten is de kans klein dat er ooit bestellingen geplaatst worden. Je kunt een online marketing bureau noord brabant inschakelen om de marketing voor jou te regelen. Zij weten precies hoe ze jouw webshop vindbaar kunnen maken voor het grote publiek. Daarnaast kunnen zij een aantal tips geven hoe jouw bedrijf een betere groei kan doormaken. Denk bijvoorbeeld aan linkbuilding, het bijhouden van een blog of het beheren van diverse social media kanalen. Het kost enige tijd en moeite, maar het is het zeker waard!

Geef een reactie