GezondheidTipsVrouwen

Een elektrische moederfiets maakt je leven gemakkelijker

Mamafietsen
2.18KViews

De elektrische fiets verovert de fietspaden in rap tempo. En we snappen wel waarom. Een elektrische fiets is het perfecte vervoersmiddel voor mensen die de auto wat vaker willen laten staan. Afstanden van 10 tot 15 kilometer zijn op een elektrische fiets goed te doen. Wist je dat je met een volle accu al 150 kilometer kunt fietsen?

Normale elektrische damesfietsen zijn meestal niet voldoende voor moeders. De bagagedrager is niet sterk genoeg om een kinderzitje te monteren of het stuur is niet breed genoeg voor een zitje aan het stuur. Een oplossing hiervoor is een elektrische moederfiets.

elektrische moederfiets

De elektrische moederfiets maakt het mama’s en papa’s gemakkelijker bij de dagelijkse bezigheden. Want papa’s en mama’s hebben het al druk genoeg: boodschappen doen, kinderen naar school brengen of gewoon met z’n allen er op de fiets op uittrekken. Wat je plannen ook zijn, met een elektrische moederfiets wordt het een fluitje van een cent!

Voordelen van een elektrische moederfiets

Je kinderen zijn je dierbaarste bezit. Daarom wil je je kinderen wel veilig vervoeren. Een elektrische moederfiets beschikt over kenmerken die ontbreken bij een gewone elektrische fiets:

  • Ruime instap
  • Breed stuur
  • Stuurslot
  • Dubbele standaard

Ruime instap
Moeiteloos twee kinderen vervoeren? Geen probleem. Fietsen met kinderen stelt extra eisen aan veiligheid en betrouwbaarheid. Een goede elektrische moederfiets is voorzien van een ruime en lage instap.

Breed stuur

Elektrische moederfietsen zijn voorzien van een extra breed stuur. Een zitje kan hierdoor gemakkelijk voorop gemonteerd worden en blijft er genoeg ruimte over om veilig te sturen.

Stuurslot
Papa’s en mama’s met een gewone fietsen kennen het wel: gehannes om je kind in het zitje te krijgen. Het stuur klapt om, je krijgt je kind niet gemakkelijk in het zitje en natuurlijk een huilpartij als gevolg. Moederfietsen zijn voorzien van een stuurslot: een draairing waarmee je eenvoudig het stuur op slot zet en in feite fixeert in één positie. Geen gehannes meer, je kind zit in een handomdraai in het zitje!

Dubbele standaard

Dé schrik van iedere ouder: een instabiele fiets die omvalt als je kindje beweegt in het zitje. De dubbele standaard van een moederfiets zorgt voor extra stabiliteit: omvallen van de fiets is hierdoor onmogelijk!

Zelf een elektrische moederfiets proberen?

Het is niet gemakkelijk om een elektrische moederfiets te kiezen. Het aanbod is gigantisch. Bedenk van tevoren goed wat je wensen zijn. Bezoek met je kinderen een e-bike specialist en ga samen proeffietsen op een elektrische moederfiets. Wil je een kinderzitje, dan kan adviseur dit meteen voor je monteren en kun jij kijken of je nog goed kunt trappen en je niet met je knieën tegen het zitje aan komt. Alleen zo kies je de elektrische moederfiets die het beste bij jou past!

Geef een reactie