ModeTips

Een lang T-shirt is ideaal voor de lange mannen

t-shirt lang
1.68KViews

Nederland heeft met een gemiddelde lengte van  183 cm de langste mannen van de hele wereld en hier zijn de meeste T-shirts niet op gemaakt. Je hebt dus al snel het probleem dat T-shirts te kort zijn en dat je ze steeds naar beneden moet trekken. T-shirt lang is al snel een goed idee om aan te schaffen wanneer je langer dan 180 cm bent. Maar ook wanneer je niet al te lang maar wel heel smal bent kan een lang T-shirt van pas komen. Kleinere maten zijn behalve smaller vaak ook direct korter, en zo ben je als een smal iemand geforceerd om een te wijd of te kort T-shirt aan te moeten. Dat is bij T-shirt lang niet het geval en zo kun je weer een T-shirt kopen dat past.

Katoenen T-shirts meest populair

Katoen is het meest populaire materiaal voor T-shirts. De katoen is zacht, robuust en ademt prima. Katoenen T-shirts kreukelen tijdens het wassen en het is daarom verstandig de T-shirts zo snel mogelijk na het wassen uit de wastrommel te halen. Dit voorkomt dat je onnodig lang met een strijkijzer de plooien moet gladstrijken. Katoenen shirts van 100% katoen krimpen in vergelijking met stretchkatoen iets meer. Dit komt omdat het geen elastische stoffen als elastan bevat. De populariteit van stretch T-shirts komt met name door de aangesloten pasvorm.

Schonere en frissere T-shirts

Om de lengte van je T-shirt zo lang mogelijk te behouden is het verstandig om je T-shirt op de juiste manier te wassen. Voordat je je T-shirt in de wasmachine doet, keer je het binnenstebuiten. Zo slijt de kleding aan de binnenzijde en is de eventuele slijtage daardoor minder snel zichtbaar aan de buitenkant van het T-shirt. Het beste is om de T-shirts op 30 of 40 graden te wassen. Het is altijd het beste om je T-shirts te wassen met een waspoeder in plaats van met een vloeibaar wasmiddel. Waspoeder zorgt voor een schonere en frissere was, bovendien is het vaak ook nog goedkoper

 

 

Geef een reactie