GezondheidTipsVrouwen

Etherische oliën, veel meer dan alleen een lekker luchtje

rozemarijn-100-etherische-olien-1@2x
1.47KViews

Vrijwel iedereen heeft wel eens de geuren van etherische oliën geroken. Etherische olie is een vol en geconcentreerd natuurproduct, die in combinatie met een aroma diffuser heerlijke geuren kan verspreiden. Deze oliën worden ook wel eens gebruikt in de sauna of in stoomcabines. Veel mensen zullen de oliën dan ook omschrijven als een lekker luchtje. Maar wist je ook dat ze enorm veel kunnen betekenen voor de geestelijke- en lichamelijke gezondheid? Etherische oliën zijn apart in hun klasse en naarmate de mensen steeds meer op de hoogte zijn van de voordelen, zien we de populariteit met elk jaar toenemen. De keus voor etherische oliën is snel gemaakt, maar van welke voordelen kun je eigenlijk genieten en zijn er ook risico’s aanwezig?

De voordelen van etherische oliën

Etherische oliën bieden de gebruiker talloze voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Voorkomt nare luchtjes in huis: natuurlijk zijn etherische oliën ook gewoon nog eens heerlijk om te ruiken. Bovendien worden ze heel snel opgenomen in de lucht, hierdoor is de geur enorm sterk en snel aanwezig. Dit is ideaal voor gezinnen met huisdieren of mensen die roken in huis. Door middel van etherische oliën voorkom je dat bezoekers last hebben van nare luchtjes door huisdieren of jullie rookgedrag.
  • Etherische oliën hebben een positieve invloed op de geestelijke gezondheid. Steeds meer mensen met depressieve klachten, blijken baat te hebben bij een vorm van aromatherapie met etherische oliën. Dit is simpel te verklaren als we kijken naar de functie van ons reukorgaan. Deze prikkelt de hersenen en geeft seintjes door waar dat nodig is. Dat is dan ook de reden dat we ons bepaalde momenten in het leven herinneren bij het ruiken van een specifieke geur. Ook beschermt het ons als we een hapje willen nemen van bedorven voedsel. Ons ruikvermogen behoort tot de meest primitieve eigenschappen van de mens en heeft ons altijd in bescherming genomen. Uit recent onderzoekt blijkt dat etherische oliën zelfs de aanmaak van gelukshormonen kunnen stimuleren. Mensen met klachten door depressie of stress hebben dan ook veel baat aan deze vorm van aromatherapie.
  • Etherische oliën helpen bij vermoeidheid. Stond je vanochtend op met het idee om direct weer terug je bed in te kruipen? Helaas is dat niet altijd mogelijk en kan vermoeidheid je de rest van de dag teisteren. Een half uurtje gebruik maken van etherische oliën is genoeg om je een oppepper te geven. Bovendien kunnen sommige etherische oliën, zoals lavendel een positieve invloed hebben op de nachtrust. Zo word je voortaan uitgeruster wakker.
Rozemarijn etherische-olien
https://geurwolkje.nl/collections/etherische-olie/products/rozemarijn-100-etherische-olien#&gid=1&pid=1

Zitten er ook risico’s aan het gebruik van etherische oliën?

Veel mensen denken ten onrechte dat etherische oliën compleet onschuldig zijn. Het is immers een natuurproduct, dus zoveel kwaad kan het toch niet? Helaas is dit niet het geval. Dit product is enorm sterk geconcentreerd, waardoor deze wel degelijk schade aan kan richten bij verkeerd gebruik. Raadpleeg altijd professionele websites, om meer te weten te komen over de werking van aromatherapie olie en etherische oliën en hou je zorgvuldig aan de gebruiksaanwijzing. Neem de waarschuwingen in acht en ga respectvol om met de oliën, dan hoef je enkel en alleen te genieten van de talloze voordelen.

Geef een reactie