ModeTipsVrouwen

Geef je vriend een overhemd cadeau: hier moet je op letten

overhemden voor je vriend
1.74KViews

Overhemden: geen enkele man heeft er genoeg. Waar vrouwen niet zonder hun basics kunnen is dit het populairste item voor mannen in de kledingkast. Wil je binnenkort je vriend een cadeau doen, maar heb je geen idee wat je moet geven? Wil je gaan voor iets praktisch, zodat hij er nog wat aan heeft? Koop dan een overhemd! Met een overhemd kan je nooit de fout in gaan en je kan ook nog een beetje van jouw stijl meegeven aan je vriend. Wedden dat hij er heel blij mee is? Dan begint het dilemma: want waar let je eigenlijk op bij het kopen van overhemd? Als vrouw is dat immers niet iets wat we vaak doen. Gelukkig hebben wij een paar handige dingen op een rijtje gezet, zodat jij de belangrijkste zaken niet vergeet.

Let op de kwaliteit

Als je een overhemd cadeau wilt doen is het uiteraard eerst belangrijk om de prijscategorie te bepalen. Hoeveel wil je maximaal kwijt zijn aan het overhemd? De prijzen van overhemden zijn enorm uiteenlopend. Ze variëren tussen de 5 en de 250 euro! Keuze genoeg dus! Maar waar doe je beter aan: een goedkoop overhemd of een zeer duur overhemd? Daar is niet heel gemakkelijk op te antwoorden. Sommige goedkope overhemden zijn kwalitatief erg sterk en de extreem dure zijn soms na een paar keer dragen al stuk. Het zegt dus niks. Wel kunnen we aanraden om te gaan voor een bekend merk, zoals eterna overhemden, zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Wij hanteren altijd de regel dat alle overhemden onder de 30 euro niet goed zijn. Dat zie je er gewoon aan af.

Eterna overhemden

Koop de juiste pasvorm

Het is uiteraard wel belangrijk dat het overhemd goed zit voor je vriend. Als je het cadeau als verrassing wilt geven komt het natuurlijk een beetje raar over als je zijn maten wilt meten. Wel kan je kijken of er in zijn kast een overhemd hangt die mooi bij hem valt. Zo kan je de maten overnemen en weet je precies welk overhemd je nodig hebt. Let vooral op de boordmaat. Als een overhemd strak om de nek zit, is dat niet prettig met dragen.

Kleurgebruik

Als vrouw zijnde houden we wel van een felle kleur of print, maar vind je vriend dit ook mooi? Bepaal bij het kopen van een overhemd waar hij van houdt. Je wilt immers niet dat je zo zorgvuldig uitgekozen cadeautje ergens achter in de kast verdwijnt. Rustige kleuren doen het altijd goed, denk aan wit, zwart, lichtblauw en donkerblauw. Weet je zeker dat jouw vriend ook wel houdt van iets speciaals? Denk dan outside the box en ga voor een uniek exemplaar.

Strijkvrije overhemden

Is jouw vriend niet zo dol op strijken en wordt deze taak vrijwel altijd aan jou toebedeeld? Kijk dan eens voor strijkvrije overhemden. Nu heb jij hier immers zelf de hand in. Helaas moet hier ook nog steeds een strijkboutje over gehaald worden, maar het voordeel is wel dat dit niet extreem veel werk kost. Als het overhemd op de juiste manier gewassen en opgehangen wordt, is een kleine veeg met het strijkbout al voldoende.

Geef een reactie