GezondheidTipsVrouwen

Groene thee drinken: goed voor lichaam en geest

3.98KViews

Thee is al sinds mensheugenis een geliefd drankje in Nederland. Wist je dat thee zelfs vaker gedronken wordt dan water? Veel mensen gebruiken het argument dat ze water ‘niet lekker’ vinden. De realiteit is echter dat er veel lekkere drankjes zijn en we water gewoon een beetje saai vinden. Thee vinden we dan ook een stuk interessanter, omdat dit een lekkere nasmaak heeft en ons het gevoel geeft dat we iets zoets drinken. Thee drinken is dan ook een geweldig alternatief voor water en stimuleert een gezonde levensstijl. Groene thee is misschien wel de meest gedronken thee in ons land en met goede reden! In deze blog vertellen we waarom groene thee drinken goed is voor lichaam en geest.

Wat is groene thee precies?

Voordat we het kunnen hebben over de voordelen van het drinken van groene thee is het eerst belangrijk om te weten wat het eigenlijk precies is. Natuurlijk zijn we wel bekend met thee, maar elke theesoort wordt weer op een andere manier gemaakt. Zo wordt groene thee gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinesis. Dit is echter niet het bijzondere van deze thee, want van deze plant worden vrijwel ook alle andere theesoorten gemaakt (met uitzondering van de kruidenthee ‘s). Het verschil ligt hem echter in de mate van oxidatie. Bij andere theesoorten worden de bladeren gedroogd en geoxideerd. Bij groene thee is dit echter helemaal niet het geval. Dit kan je ook zien aan de kleur die je thee krijgt. Groene thee wordt, zoals de naam eigenlijk al zegt, groen. Bij andere theesoorten zie je dat thee een lichtbruine tot donkerbruine kleur krijgt.

Groene thee

Groene thee als basis voor het afvalproces

Tijdens het afvallen wil je het liefst zo snel mogelijk resultaat zien. De kans is dan ook groot dat je allang bekend bent met allerlei trucs om zoveel mogelijk gewicht in een korte tijd kwijt te raken, maar wist je ook dat groene thee een belangrijke rol kan spelen in het afvalproces? Groene thee geeft je metabolisme een flinke boost, hierdoor is het gemakkelijker voor je lichaam om calorieën te verbranden en zal je logischerwijs sneller afvallen. Uit onderzoek blijkt dat je zelfs wel 100 tot 120 kcal extra per dag kunt verbranden door het drinken van groene thee.

Groene thee is goed voor de hart en bloedvaten

Er sterven steeds meer mensen aan hart- en vaatziektes. Dit heeft vooral te maken met de ongezonde levensstijl die veel mensen vandaag de dag hanteren. We bewegen te weinig en eten te vet of te veel. De hart en bloedvaten worden dikwijls aangetast door een te hoog LDL- cholesterolgehalte. Met groene thee verlaag je dit gehalte. Uit recent onderzoek blijkt dat je maar liefst 31% minder kans hebt op hart- en vaatziekten als je regelmatig groene thee drinkt.

Vermindert de kans op depressies, vermoeidheid en stress

Groene thee beschikt over een aantal complexe ingrediënten die het menselijk lichaam op een positieve manier beïnvloeden. Maar wist je ook dat groene thee een positieve invloed heeft op je geest? Zo kan het vermoeidheid verminderen en verkleint het zelfs het risico op depressies. Krijg je binnenkort te maken met een zeer stressvolle situatie? Dan is het regelmatig drinken van een kopje groene thee een goed idee. Deze geeft je geest en lichaam rust in stressvolle situaties en dat verhoogt jouw productiviteit en geluksgevoel.

Geef een reactie