Tips

Help mijn huid veroudert, wat doe ik er aan?

Help mijn huid veroudert, wat doe ik er aan?
786Views

Naarmate we ouder worden, ondergaat onze huid veranderingen. De meest opvallende verandering is het verschijnen van rimpels. Er zijn echter nog veel meer veranderingen die zich onder de oppervlakte voordoen. Maar wat kunt u tegen huidveroudering doen als deze optreedt? In deze blog vertellen wij u alles over het proces van huidveroudering en de behandelingen hiervoor.

 

Een ouder wordende huid

Het eerste teken van huidveroudering is meestal een fijn lijntje of een rimpel. Deze lijntjes worden veroorzaakt door het verlies van collageen en elastine, eiwitten die onze huid stevigheid en elasticiteit geven. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder van deze eiwitten, waardoor onze huid dunner en minder soepel wordt.

Naast rimpels is een ouder wordende huid ook gevoeliger voor droogte, verslapping en ouderdomsvlekken. Blootstelling aan de zon kan deze effecten verergeren, dus het is belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken en uw tijd in de zon te beperken.

Hoewel huidveroudering niet volledig kan worden voorkomen, zijn er wel manieren om het proces te vertragen. Door gezond te eten, te hydrateren en producten met antioxidanten te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je huid er op zijn best blijft uitzien.

 

Behandelingen tegen huidveroudering

Als je je zorgen maakt over de veranderingen in je huid, praat dan met een arts of dermatoloog. Zij kunnen je behandelingen aanraden om je huid er beter uit te laten zien. Zo zijn er een aantal verschillende behandelingen die je kunt ondergaan. Voorbeelden van huidverbeterende behandelingen zijn botox tegen rimpels, profhilo als anti-aging en belotero revive voor een jeugdige en frisse uitstraling.

Met een botox behandeling tegen rimpels wordt er een natuurlijk eiwit in de spier onder de huid gespoten. Hierdoor wordt de spier ontspannen en kan deze niet meer zo krachtig samentrekken. Zo ontstaan er minder rimpels in de huid.

Bij een profhilo behandeling wordt er weer hyaluronzuur toegevoegd aan de huid, wat de aanmaak van collageen, elastine en vetweefsel stimuleert. In een oudere huid neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af. Het extra toevoegen van deze stof aan de huid zorgt dus voor een anti-aging effect.

De belotero revive behandeling geeft u op basis van hyaluronzuur en glycerol een jeugdige uitstraling. Het is een injectie die bestaat uit natuurlijke middelen om zo fijne lijntjes weer op te vullen, wat voor een huid verbeterend effect zorgt.

 

Marco van Coevorden

Marco van Coevorden is een dermatoloog die gespecialiseerd is in onder andere huidverbeterende behandelingen. Hij helpt u dan ook graag verder bij het goed behandelen van uw huid.

Geef een reactie