TipsVrouwen

Het motorseizoen is weer begonnen! Zo maak jij je motorfiets start klaar!

Het motorseizoen is weer begonnen! Zo maak jij je motorfiets start klaar!
950Views

De temperaturen stijgen weer en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Dat is voor de meeste mensen al heel goed nieuws én zeker voor motorrijders! Het motorseizoen gaat namelijk weer van start. Heb jij alweer plannen gemaakt om te gaan toeren? Zijn de eerste ritjes met vrienden al gepland? Maar moet er nog wel wat aan de motorfiets gedaan worden? Dan wordt het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan.  

Stond jouw motorfiets de afgelopen maanden ook braaf in de winterstalling? Dan is het wel belangrijk om hem eens even goed na te kijken, alvorens je op pad gaat. Dit vraagt wel wat extra werk, dus overhaast het vooral niet. Er gaat immers niet boven veilig de weg op gaan. Wil jij jouw motorfiets weer start klaar maken voor het nieuwe seizoen? Kijk dan snel op caferacer voor het verzamelen van wat essentiële onderdelen, lees de onderstaande tips en ga aan de slag! 

Gassen maar!

Als jouw motor de gehele winter stil heeft gestaan is het allereerst belangrijk om de motor en de accu na te kijken. De meeste mensen hangen hun motorfiets op een druppellader. In dat geval hoef je niet bang te zijn dat de accu het niet meer doet. Wanneer je dit vergeten bent, kan het voorkomen dat de accu opnieuw geheel opgeladen moet worden. Als je dit doet is het belangrijk om ook direct alle accupunten goed na te kijken. Zit alles nog wel op de juiste manier verbonden? Nadat de accu weer volledig is opgeladen, kan je even een goede draai aan de gashendels geven om te controleren of alles weer werkt.

gashendels

Controleer de verlichting

Omdat je de motorfiets heel wat maanden onaangeroerd hebt laten staan, is het belangrijk om eerst alle essentials na te kijken. Voor de veiligheid op de weg is het bijvoorbeeld belangrijk dat alle verlichting nog optimaal werkt. Kijk niet alleen naar de standaard verlichting, maar ook naar je knipperlichten, het remlicht en de kentekenverlichting. Zo weet je zeker dat je straks veilig de weg op kunt gaan.

Bandenspanning

Controleer vervolgens de banden op scheuren en spanning. Zijn de banden nog in goede staat of zijn ze nodig aan vervanging toe? Wanneer de band versleten is, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen. Een kapotte band kan immers de wegligging verslechteren. Hierdoor kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Zijn je huidige banden nog van goede kwaliteit? Controleer dan nog wel even de bandendruk en vul aan waar nodig. Gebruik altijd een geschikte bandenspanningsmeter. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste bandendruk. Weet je niet precies over hoeveel bandenspanning de banden moeten beschikken? Lees dan nog even de gebruiksaanwijzing van de motorfiets door of neem contact op met de garage.

Breng je motorfiets naar de garage

Vind je het heerlijk om rond te rijden op je motorfiets? Maar heb je eigenlijk weinig verstand van de onderdelen en het onderhoud? Dan kan je er ook nog voor kiezen om hem voor een grote beurt naar de garage te brengen. Zij kijken jouw motor volledig na en doen noodzakelijke reparaties, zodat je zonder zorgen het zomerseizoen tegemoet kan.

Bedenk tevens of je nog aanpassingen aan de motorfiets wilt verrichten. Klagen je buren bijvoorbeeld vaak over het geluid? Kies er dan voor om een db killer te installeren. Zo voorkom je geluidsoverlast en kan je onbezorgd rondrijden. Helemaal klaar voor het zomerseizoen!

Geef een reactie