GezondheidTipsVrouwen

Hoe je ervoor kan zorgen dat je minder last krijgt van haarverlies

Hoe je ervoor kan zorgen dat je minder last krijgt van haarverlies
1.62KViews

Zit je letterlijk met je handen in je haar en je haar in je handen? Haaruitval is vandaag de dag nog steeds een veelvoorkomend probleem voor niet alleen mannen, maar ook voor vrouwen. Zeker nu de temperaturen weer aan het stijgen zijn, zul je merken dat je meer haarverlies hebt. 

Iedere vrouw herkent het bij zichzelf. Dat je je haar aan het borstelen bent en ineens zit je borstel vol met haren. Raak niet meteen in paniek, want per dag verliezen we ongeveer tussen de 50 en 100 haren. Geef daarnaast de hoop niet op, aangezien wij misschien de juiste oplossing hebben.

Oorzaken

Met haarverlies weet je vaak niet precies wat jouw oorzaak kan zijn. Het kan namelijk een gevolg zijn van stress, schommelingen in de hormoonhuishouding, vitaminetekort en erfelijk haarverlies. Dit zijn de meest voorkomende bij vrouwen. 

Gelukkig voorziet de natuur van een ruime variatie aan ingrediënten die het vermogen hebben om haarverlies tegen te gaan. 

Drink voldoende water

Voor de opbouw van je haar is veel water nodig. Je haar wilt namelijk gehydrateerd worden en voornamelijk blijven. Een goed advies: drink tot ongeveer 8 glazen water per dag. 

De belangrijkste vitamine en mineralen tegen haarverlies

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat de opname van ijzer bevorderd wordt. Dit is een belangrijk antioxidant die de haarvaten stimuleert zodat er genoeg voedingsstoffen naar de hoofdhuid worden toegevoerd. Het voorkomt dat de haarwortels verzwakken. 

Vitamine B-3

Zorg ook dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt. Niacine, oftewel vitamine B-3 bevordert een gezonde hoofdhuid en bloedsomloop. Het is een van de top voedingssupplementen als het aankomt op het voorkomen van haarverlies. 

Biotine & foliumzuur

De meest bekende vitamine voor het haar zijn biotine en foliumzuur. Biotine zorgt voor een gezonde haargroei door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine. Foliumzuur speelt een cruciale rol voor de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Ook ondersteunt foliumzuur de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei.

Plantenextracten

Aloë Vera

Om het haar optimaal te verzorgen is Aloë Vera een van de beste keuzes die je kan maken. Het is niet alleen gezonder dan de chemische producten die je kan kopen in de winkel, maar bevat het ook grote hoeveelheden vitaminen en mineralen die het haar nodig heeft om sterker te worden.

Jojoba Seed Oil

Waar andere shampoos de hele hoofdhuid reinigen, zorgt de Jojoba Seed Oil ervoor dat de natuurlijke oliën van de hoofdhuid niet verwijderd worden. Andere shampoos reinigen de hele hoofdhuid, maar nemen hierdoor ook de goede oliën mee. 

Saw palmetto

Is een natuurlijk middel tegen haaruitval. Het middel is de laatste jaren populair geworden wegens zijn medische werken, waaronder de mogelijkheid voor de vermindering van kaalheid. Saw Palmetto gaat erfelijk haaruitval tegen door de dihydrotestosteron (DHT), de oorzaak van erfelijk haarverlies, te onderdrukken in de haarzakjes.

Cafeïne

Wordt makkelijk opgenomen in de hoofdhuid en helpt de hoofdhuid te stimuleren

Studies hebben aangetoond dat cafeïne het effect van de dihydrotestosteron op de hoofdhuid verminderd waardoor de groei en levensduur van het haar aanzienlijk toeneemt.

Haargroei stimulerende shampoo

Naast de juiste voeding, zijn er ook genoeg haarproducten die kunnen bijdragen aan het stimuleren van het haar en dus ook heel belangrijk zijn. 

Een goede haargroei stimulerende shampoo biedt de volgende voordelen:

  • Bevat geen schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, parabenen, ftalaten en siliconen.
  • Bevat ketoconazol. Deze anti-schimmelwerende ingrediënten zorgen voor een gezonde omgeving op de hoofdhuid. Roos, schilfers, huidirritaties en jeuk hebben een negatief effect op de haargroei. Een gezonde omgeving op de hoofdhuid zorgt voor een gezonde haargroei.
  • Bevat haargroeistimulerende ingrediënten. Cafeïne, niacinamide, procyanidine B2, biotine of koper peptiden zijn slechts een aantal ingrediënten welke werken tegen haarverlies. 

De Regenepure DR Shampoo is een sulfaat vrije shampoo tegen haaruitval en is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Na veel onderzoek heeft Salonceuticals de Regenepure DR weten te ontwikkelen met een positief resultaat. De shampoo is in een zeer korte periode wereldwijd bekend geworden en wordt door vele kenners op het gebied van haaruitval aangeraden (vandaar de naam Docter Recommended).

verbeterhaar-regenepure-dr-shampoo_large

 

Weet je niet zeker wat de oorzaak is van jouw haarverlies of weet je niet welke producten je moet gebruiken om dit te verhelpen? Neem dan een kijkje op Verbeterhaar.nl (we geven gratis advies).

Geef een reactie