GezondheidTips

Hoe gezond is appelazijn?

appelazijn hoe gezond is het
2.82KViews

Appelazijn wordt ook wel als gouden drankje omschreven. Dit sap wordt gewonnen uit de pulp van appels. Nu zal je wellicht denken dat het niet anders is dan traditionele appelsap, maar dan heb je het goed mis. Appelazijn wordt steeds vaker gedronken om de gezondheid een flinke boost te geven. Appelazijn gebruiken klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is een vloeistof die enorm veel voordelen met zich meebrengt. Niet alleen voor lichaam en geest, maar het kan zelfs gebruikt worden in het huishouden. Een veelzijdiger drankje bestaat bijna niet! Maar hoe gezond is appelazijn nu echt?

appelazijn

Wondermiddel?

Appelazijn wordt ook wel een waar wondermiddel genoemd. Sceptici zullen direct de wenkbrauwen optrekken en zich afvragen wat dan het verschil is met al die andere ‘wondermiddelen’ die op de markt worden gebracht. Waarom zou appelazijn dan anders zijn?

Laten we eerlijk wezen: er bestaan geen wondermiddelen. Zelfs al zou je je helemaal volstoppen met voedingssupplementen, dit betekent niet dat je nooit ziek wordt en altijd bomvol energie zit. Het lichaam is een raar iets. Dit kunnen we nooit helemaal beïnvloeden. Appelazijn is dan ook geen echt wondermiddel. Het is wel een zeer veelzijdig én lekker drankje. Zo kan het in gerechten verwerkt worden, zo gedronken worden of zelfs als dressing dienen. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is mogelijk. Bovendien zou het enkele voordelen kunnen hebben voor het lichaam.

Ontgiften

Ben jij iemand die al heel wat detox-kuren achter de rug heeft? Probeer je continu weer om je lichaam en geest te herstellen? Laat al die dure kuren voortaan dan maar achterwege. Met appelazijn bereik je hetzelfde effect en het is een stuk voordeliger. Dit gouden drankje wordt vaak gebruikt voor het ontgiften van een lichaam. De hoge zuurgraad zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels geen kans meer hebben en het lichaam een stoot vol energie krijgt. Hierdoor wordt ook het immuunsysteem sterker en zal je minder snel ziek worden.

Mooiere huid

Ziet jouw huid er nog steeds iedere maand uit alsof de puberteit weer toeslaat? Is je huid vaak vettig en zit deze vol acne? Dan is de kans groot dat ze zuurgraad in je lichaam en het hormoonlevel verstoord is. Door de hoge zuurgraad van appelazijn kun je het lichaam weer in balans brengen. Zo geniet je van een mooiere huid en is de acne verleden tijd.

Afvallen

Veel vrouwen gebruiken appelazijn om sneller gewicht te verliezen. Appelazijn kan immers bijdragen aan een snellere stofwisseling en bevat het stofje pectine. Dit is een vezel die je een gevuld gevoel geeft. Hierdoor onderdruk je hongergevoelens en ben je minder snel geneigd om te snoepen. Ook gaan er verhalen de ronde dat appelazijn het metabolisme kan versnellen. Hier is echter nooit wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, dus dit is niet met 100% zekerheid te zeggen.

Hoeveel appelazijn per dag?

Vergelijk appelazijn nooit met appelsap. In tegenstelling tot dat drankje is appelazijn namelijk veel minder lekker. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een enorm zuur goedje. Zo zuur zelfs, dat wordt aangeraden om met een rietje te drinken om je tanden niet aan te tasten. Daarnaast moet appelazijn altijd gemengd worden met water. Gebruik ongeveer twee a drie theelepels per dag voor het beste effect. Raadpleeg altijd eerst de gebruiksaanwijzing voor inname.

 

 

Geef een reactie