TipsWonen

Honden zijn goed voor de gezondheid van hun baasjes

honden zijn goed voor zijn baas
1.75KViews

Heb je altijd al een hond willen hebben? Genieten van zo’n trouwe viervoeter in huis? Maar vinden je partner of gezinsleden dit toch niet zo’n goed idee? Dan is er goed nieuws! Onderzoek heeft aangetoond dat honden de gezondheid van hun baasjes positief kunnen beïnvloeden. Dus zodra ze weer met een heel lijstje nadelen komen, heb jij eindelijk een manier om ze terug te pakken: som gewoon alle voordelen van een hond op en reken maar dat jij een statement maakt. Nieuwsgierig wat een hond voor jouw gezondheid kan doen? Lees dan snel verder.

Een hond is goed voor de geestelijke gezondheid van de mens

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen met depressieve klachten baat hadden aan de gezelschap van een hond. Het spelen en wandelen met een huisdier had een positief effect op het humeur van mensen. Daarnaast ben je verplicht om met een hond naar buiten te gaan, waardoor mensen die aan depressie lijden wel naar buiten moeten gaan. Dit is vaak een hoge drempel als ze niets hebben om dit voor te doen. In gezelschap van een trouwe viervoeter konden ze zich hier makkelijker overheen zetten.

Honden hebben een positieve invloed op kinderen

Met dit feitje is de kans enorm groot dat jij binnenkort een hondennaam voor een teefje uit moet zoeken. Honden kunnen niet samen met kinderen? Echt wel! Kinderen leren juist allerlei nuttige vaardigheden doordat ze de zorg hebben voor een huisdier. Ze leren over verantwoordelijkheidsgevoel, ontwikkelen meer empathie en leren uiteindelijk ook met verlies om te gaan. Ook zullen kinderen minder snel allergieën ontwikkelen als ze vanaf jongs af aan opgroeien met huisdieren. Dit in tegenstelling tot kinderen die juist in een zeer schone en hygiënische ruimte opgroeien.

Sociale contacten

Zeker als je het moeilijk vindt om contact te leggen met andere mensen is het hebben van een hond de perfecte oplossing. Je moet er nu wel op uit en je komt veel andere hondeneigenaren tegen. Hierdoor maak je al gauw een praatje en leg je ook nog wat sociale contacten. Dat doet een mens goed!

Je bent nooit alleen

Veel mensen hebben er een hekel aan om helemaal alleen thuis te komen. Niemand die op je wacht of die blij is om je te zien. Met een hond loop je hier nooit meer tegenaan. Die staat altijd kwispelend op jou te wachten en is altijd vol enthousiasme en vuur: zelfs als jij even van het toilet afkomt. Dat geeft pas een boost voor jouw zelfvertrouwen!

Blijf op een gezond gewicht

Je bent nu vast al opzoek naar een hondennaam voor een reu, maar na het lezen van deze tip ben je zeker om! Het is namelijk gebleken dat hondeneigenaars sneller fit en op gewicht blijven dan mensen zonder hond. Hoe dit kan? Een hond beïnvloed allereerst je humeur en als jij lekkerder in je vel zit, zal je ook minder geneigd zijn om te gaan snoepen. Daarnaast ben je ook nog eens heerlijk in beweging de hele dag. Een hond moet immers minstens 3 keer per dag uit en je kunt niet zomaar na een ommetje van 5 minuten weer omkeren. Doordat je van meer beweging geniet, zal je sneller op gewicht blijven.

Geef een reactie