TipsVrouwen

Huidverzorging tips: Verzorg je huid goed in de winter

Huidverzorging tips
743Views

De koude wintermaanden komen er weer aan en dat betekent dat jouw huid het éxtra zwaar gaat krijgen: zo krijgt je huid voortdurend te maken met vorst, de verwarming, regen, etc. Doordat het binnen verwarmd is en buiten juist erg koud is, moet je huid zich voortdurend aanpassen aan de omgeving en de temperatuur. Des te belangrijker dat jij, zeker in de winter, je huid extra goed verzorgd! Maar wat is dan een goede huidverzorging? En wat moet ik daar allemaal bij doen? In dit artikel leggen we het allemaal aan jou uit!

Begin met een goede skincare routine

Huidverzoring is super belangrijk! Niet alleen omdat dit zorgt voor een gezonde huid, ook omdat je huid er hierdoor veel mooier en frisser uitziet. Draag je make up? Dan is het essentieel dat jij élke dag jouw make-up eraf haalt voor het slapen gaan. Helaas ben je er dan nog niet. Dan begint de huidverzorging pas! De stappen die jij allemaal moet volgen wordt ook wel je skincare routine genoemd. Vind je het in het begin nog lastig om deze stappen te onthouden, dan kan je dit natuurlijk altijd voor jezelf op een blaadje schrijven. Heb je nog geen skincare producten? Dan biedt Dermalogica een rijk assortiment aan producten. Bovendien zijn alle producten van Dermalogica dierproefvrij en parfumvrij.

goede skincare

Reinig je gezicht

Nadat je je make-up eraf hebt gehaald, is het belangrijk dat je jouw gezicht volledig reinigt. Dit kan je doen door middel van een cleanser. Breng deze cleanser aan op je gezicht en masseer je gezicht vervolgens met deze cleanser. Vervolgens kan je deze cleanser afspoelen met lauw water. Nadat je dit hebt gedaan, kan je met een toner de resterende viezigheid van je gezicht halen. Deze toner breng je aan op een watje en wrijf je voorzichtig over je gezicht. Nadat je dit hebt gedaan is je gezicht helemaal schoon!

Kies een goede moisturizer

Na het reinigen, komt het verzorgende gedeelte. Breng een moisturizer aan, oftewel een gezichtscrème. Let erop dat de moisturizer die je aanbrengt, ook echt een moisturizer is die geschikt is voor jouw huidtype. Zo heb je super veel verschillende Dermalogica producten, die elk een ander huidtype dienen. Heb je bijvoorbeeld een vette huid? Dan moet je geen moisturizer aanbrengen die geschikt is voor een droge huid. In de moisturizer voor een droge huid zitten namelijk allerlei vette substanties in, zoals oliën, om de droge huid te voeden. Als jij deze op een vettige huid smeert, dan kan het gebeuren dat je juist meer verstopte poriën krijgt. Let er dus goed op dat de Dermalogica producten die jij hebt, aansluiten op jouw huid! Heb je er moeite mee om jouw huidtype te bepalen? Dan kan je hier altijd advies over inwinnen!

Geef een reactie