ModeSieradenTips

Je eigen sieradenlijn beginnen

eigen sieradenlijn beginnen
18KViews

Als je al een tijdje bezig bent met het ontwerpen van sieraden en je hier graag je beroep van wilt maken, zal er de komende tijd veel op je pad komen. Veel vrouwen kiezen er tegenwoordig voor om een eigen bedrijfje op te starten. Het is de ideale manier om je drukke leven en werk te combineren. Toch weten veel vrouwen niet waar ze moeten beginnen.  Want hoe start je eigenlijk een eigen bedrijf en hoe zorg je dat jouw sieradenlijn een begrip wordt in Nederland?

Ondernemingsplan

Elk bedrijf is ooit begonnen met een ondernemingsplan. Bij het schrijven van een ondernemingsplan moet je over veel praktische zaken nadenken. Hierdoor kun je voor jezelf in kaart brengen waar je moet beginnen en wat er nodig is om jouw droom te realiseren. Als je ervoor wilt zorgen dat jouw sieradenlijn in de toekomst ook te vinden is in grote warenhuizen is het belangrijk dat je met een duidelijk plan en voorbeelden komt. Zorg dat je precies weet wat jouw sieraden gaan kosten en maak een paar goede voorbeelden. Hiermee kan je vervolgens naar een merkenbureau starten om jouw merk te promoten. Natuurlijk gaat dit allemaal niet over 1 nacht ijs. Na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel is het van belang dat je jouw sieradenlijn overal gaat promoten. Start een eigen webshop en ga aan de slag met het werven van klanten en naamsbekendheid. Grote kans dat die grote warenhuizen je dan vanzelf zien staan.

Hoe creëer ik meer naamsbekendheid voor mijn sieradenlijn?

Het is allereerst verstandig om meerdere manieren van adverteren onder de loep te nemen. Internet is jouw beste vriend de komende tijd! Adverteren via Youtube voor meer naamsbekendheid is een mogelijkheid, maar kost vaak meer geld dan je hebt als beginnend ondernemer. Toch kan je zo op een ludieke wijze veel mensen bereiken en interesseren. Als beginnend ondernemer moet je toch op de kleintjes letten en dan zijn andere advertentiemogelijkheden vaak iets interessanter. De volgende technieken kunnen jou helpen bij het creëren van meer naamsbekendheid:

  • Maak veel werk van je productomschrijvingen: steek hier echt een hoop tijd in. Goede productomschrijvingen kunnen jouw bedrijf hoger in Google .Dit omdat Google jouw webshop een hogere kwaliteitsscore geeft. Zorg dat de omschrijvingen minstens 300 woorden bevatten en gebruik tussenkopjes om het beter leesbaar te maken voor je klanten. Je kunt er ook voor kiezen om zoektermen te gebruiken in je productomschrijvingen. Zorg wel dat deze de inhoud van je tekst ondersteunen, zodat het niet als spam gezien wordt.
  • Vraag aan verschillende bloggers of ze jouw webshop kunnen vermelden in hun blogs. Stuur ze eventueel wat sieraden uit je lijn om ze uit te proberen. Schrijf vooral populaire blogs en websites aan, zodat je meer klanten bereikt. Daarnaast zorg je er hierdoor ook nog eens voor dat Google jouw webshop beter kan vinden.
  • Gebruik social media om jouw sieradenlijn op de kaart te zetten. Start regelmatig leuke acties, zodat jouw berichten regelmatig gedeeld worden. Hierdoor creëer je binnen no-time meer naamsbekendheid voor jouw shop.

Geef een reactie