GezondheidTipsVrouwen

Je figuur terugkrijgen na je bevalling, het kan!

Je figuur terugkrijgen na je bevalling, het kan!
1.97KViews

Als (toekomstige) mama wil je er natuurlijk goed uitzien, maar wat na die bevalling?

Wel dan is er goed nieuws! Want na je bevalling kan je je figuur terugkrijgen. Ook met een baby kan je een vitaal leven leiden!

Geef na je bevalling je lichaam even rust, je hebt juist een inspanning geleverd en een prachtige baby op de wereld gezet. Maar langzaamaan wil je toch je figuur terugkrijgen?

Eet veel fruit en groeten.

Een eerste tip is er eentje die je al voor je bevalling kan gebruiken: eet veel fruit en groenten. Want wat goed is voor jou, is goed voor je baby. Fruit en groenten brengen al een heel groot deel van de essentiële vitaminen en mineralen in je lichaam.

Ga je terug aan het werk? Neem een stuk fruit mee in plaats van die koekjes vol suiker. De natuurlijke suikers in fruit gaan je hongergevoel veel beter kunnen stillen, en langer energie afgeven. Hierdoor ga je je weer vitaal voelen, zonder gewichtstoename.

Niet gelijk naar de sportschool.

Een andere tip is: bewegen. Loop nu niet onmiddellijk naar de sportschool. Hoe graag je dit ook deed voor de bevalling, na de bevalling zal je dit veel zwaarder vallen. Je zal je baby zo lang niet willen achterlaten…

Wel, maak eens een wandeling! Goed voor jou, goed voor je baby! Elke dag een wandeling van een half uur heeft een gunstig effect op je lichaam, je metabolisme wordt gestimuleerd, en je figuur zal langzaamaan terugkomen. Ook voor je baby is een frisse neus halen goed, en je kan genieten van wat quality-time. Heb je al wat grotere kinderen? Dan is door de tuin hollen in de zomer een prachtige manier om wat beweging te krijgen

Veel water drinken

Tenslotte is ook veel water drinken een manier om je figuur terug te krijgen. Je dorstgevoel wordt gelest, maar geen calorieën of suiker te bekennen! Wil je niet graag een gewoon watertje drinken? Pimp je water! Wat vers fruit in het water, en hup, elke dag een nieuw smaakje, gezond en lekker. En als je kindje wat groter is, kan hij of zij hier zeker wat van meedrinken.

 

Nog één laatste tip: Geniet van je kleintje!

 

Geef een reactie