Tips

Jong leren bewegen biedt veel goeds

Jong leren bewegen biedt veel goeds
1.05KViews

Beweging is essentieel voor een goede gezondheid. Helaas is de maatschappij naar een plek opgeschoven waar bewegen minder en minder centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je veel zittend werk doet. Als je niet uitkijkt zit je de hele dag. Dat probleem begint tegenwoordig al op jonge leeftijd. Er wordt vaak niet goed aangeleerd wat het belang van voldoende beweging is. Daarom is het ook goed om te zien dat er steeds meer initiatieven ontstaan om dit te veranderen. Ook kan je daar zelf een belangrijke rol in spelen door het goed aan te pakken.

Deelnemen aan initiatieven

Wanneer je merkt dat jouw kind ook niet voldoende aandacht aan bewegen leert besteden, dan kan je daar zelf iets aan doen. Dat doe je bijvoorbeeld door deel te nemen aan één van de initiatieven zoals die eerder al werden genoemd. Een goed voorbeeld hiervan is Sjors Sportief. Dit is een laagdrempelige manier om met allerlei sporten kennis te leren maken. Op die manier wordt het wat gemakkelijker om het bewegen er op een goede manier in te krijgen bij de jongste jeugd. Dit is in ieder geval alvast een goede optie om te volgen.

Zelf op zoek gaan

Een andere optie is zelf op zoek gaan naar mogelijkheden. Dat kan je bijvoorbeeld doen door je kind eens mee te nemen naar de sporten die je zelf leuk vindt. Ga bijvoorbeeld eens samen tennissen. Door samen eraan te werken, maak je de drempel ook flink lager. Wat is er nu leuker dan fijn samen met je vader zoiets leuks en actiefs te doen? De kans bestaat zelfs dat je zelf ooit ook zo begonnen bent. Denk eens na over wat je samen zou willen doen en begin daar dan eens aan. Dit kan heel veel verschil maken.

Andere vormen van bewegen

Het is daarnaast goed om te beseffen dat bewegen niet alleen maar voor sporten staat. Er zijn allerlei vormen van bewegen die je kunt meewegen in dit verhaal. Het is ook slim om daar dus eens naar te kijken. Misschien heb je wel een kind dat van hele andere soorten activiteiten houdt. Alleen al om die reden is het dan goed om te weten dat er ook allerlei andere mogelijkheden liggen om te verkennen. Van wandelen, boodschappen doen, tot koken en schoonmaken. Let er wel op dat het wel leuk moet blijven voor alle betrokkenen.

Nieuwe vormen van sport ontdekken

Wat ook leuk is om te weten, is dat ook op het gebied van sport voortdurend ontwikkeling te zien is. Zo zijn er dus allerlei nieuwe vormen die jij als kind niet kende. Denk bijvoorbeeld aan balsporten die nu heel populair zijn. Het kan best een slimme zet zijn om de gemeente bijvoorbeeld aan te zetten tot de aanleg van een pannaveld. Dit is nog eens iets anders dan gewoon partijtjesvoetbal. Wel is het de vorm die onder kinderen en jongeren ontzettend populair is. Alle reden om daar dan dus ook de nodige gezonde aandacht voor te hebben.

 

 

Geef een reactie