TipsVrouwenWonen

Light boxen; de trend van nu!

lightbox tekst
1.05KViews

Light boxen zijn een echte trendsetter. Overal kom je tegenwoordig wel een light box tegen. Instagram en Pinterest staat er vol mee als je op zoek gaat naar online wooninspiratie. Het is al jaren een zeer populaire woonaccessoire, waar het enkele jaren geleden een echte hype was is het nu iets afgezwakt maar toch zie je de light box wel terug in vele woningen. Een light box kan jouw woning binnen mum van tijd een stuk sfeervoller maken.  Daarnaast is het grote voordeel dat een light box ook nog eens erg betaalbaar is; voor enkele tientjes heb je een leuke light box in huis. Het is een leuk woonaccessoire waar je creatief mee aan de gang kan. Een light box staat erg leuk in de woonkamer. Het is overdag gewoon een apart en creatief accessoire en zorgt in de avond voor een gezellig licht. Je kunt op de bak een tekst of leuke quote plaatsen. Deze kun je zelf fabriceren door de letters en symbolen die worden meegeleverd met de light box. Het voordeel van dat je zelf de teksten kunt veranderen, is dat als je een quote zat bent, je hem weer kunt vervangen door een nieuwe. Zo blijft een light box altijd weer iets nieuws en blijf je creatief bezig en blijf je dit element van je interieur vernieuwen. Bij Woonwinkel Middelburg kun je kiezen uit de mooiste light boxen.

Verschillende soorten light boxen

Wat is een light box dan precies behalve een lichtbron? Een light box is een speciale lichtbak die je met letters, symbolen of afbeeldingen kunt versieren en kunt voorzien van leuke teksten of quotes. De light boxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, je hebt ze van A3 tot A5 formaat. A3 formaat is het grootste en hier kun je echt een quote op plaatsen. Bij de A5- modellen heb je vaak beperkter de ruimte en kun je meestal maar een aantal woorden kwijt. Wanneer je een light box zoekt voor een kleinere ruimte, zoals het toilet of de gang dan is een A5- model vaak wel geschikt. In een woonkamer, bijvoorbeeld op de vensterbank of in een kast kan vaak een grotere worden geplaatst. Een light box is altijd vierkant, maar het aantal regels waarop je letter kan plaatsen kan verschillen. Zo kan het bij de kleine 2 of 3 regels zijn en bij de grote light boxen is het 3 tot 5 regels.

Waarom zou je quotes of teksten plaatsen?

Wat maakt dan een light box zo ontzettend leuk en populair? Dat is de vrijheid om zelf teksten of quotes te maken. Enkele jaren geleden waren quotes een hot item als je op zoek was naar leuke of bijzondere accessoires. Er waren tal van posters, lijstjes of muurschilderingen waarop een quote stond. Vaak kozen mensen voor inspirerende quotes of een grappige quote die iets zei over hun persoonlijkheid. Het enige nadeel is dat je niet kon wisselen, was je de quote beu of de muurschildering, dan moest je deze lijstjes of poster weghalen of de muur overschilderen. Met een light box is dat veel simpeler en ben je in de gelegenheid om steeds weer een nieuwe creatie te verzinnen. Ben je een bepaalde quote of afbeelding zat? Dan kun je gewoon de letters eruit schuiven en met de letters, symbolen of afbeeldingen een nieuwe tekst maken. Ook kun je zo op een makkelijke manier een persoonlijke tint geven aan een tekst. Maak bijvoorbeeld een mooie boodschap voor een light box in de hal om mensen welkom te heten of een grappige tekst op een light box voor de wc. Op internet vind je overal genoeg inspiratie voor teksten.

Geef een reactie