Mode

Met deze tips geniet jij langer van je kleding

Met deze tips geniet jij langer van je kleding
623Views

De zomer staat weer om de hoek en dat betekent dat we onze garderobe weer kunnen aanvullen met mooie nieuwe items! Zo shop je bij Nummerzestien.nl nu al de Nikkie sale! We willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van onze mooie items en daarom kun je ze maar beter met beleid wassen. Om te voorkomen dat jouw kleding na twee maanden de prullenbak in kan hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

 

Lees altijd het wasvoorschrift

Veel mensen vergeten om het wasvoorschrift te lezen, maar dat kaartje zit er natuurlijk met een reden in en heeft een belangrijke functie. Op dat etiket vind je namelijk alle aanbevolen specificaties voor het wassen van het item om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. We raden je aan om hem daarom ook niet uit je kleding te knippen tenzij het natuurlijk niet lekker zit.

Probeer de droger te vermijden

Soms biedt een droger echt de ideale uitkomst, maar wij raden je toch af om deze te gebruiken als het gaat om kleding! Door het gebruik van de droger gaat de kwaliteit van de kleding namelijk snel achteruit en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast loop je ook nog eens het risico dat je kleding krimpt, dat is al helemaal zonde. Het is misschien iets meer werk, maar hang je kleding gewoon op en je zult er langer plezier van hebben.

 

Sorteer op materiaal

Het is algemeen bekend dat het het beste is om kleding op kleur te wassen en dat wordt dus ook veel gedaan. Maar naast sorteren op kleur raden wij je ook aan om zoveel mogelijk te sorteren op materiaal. Het klinkt misschien vreemd, maar het is bijvoorbeeld niet goed om een spijkerbroek met een mooi dun zomerjurkje te wassen. De spijkerbroek heeft dan namelijk een soort schuurpapier effect op het jurkje, erg zonde dus!

Geef een reactie