ModeTipsVrouwen

Modebewust met een klein budget? 4 tips!

Modebewust
687Views

Natuurlijk loop je er graag iedere dag modebewust bij. Soms denk je echter dat dit onmogelijk is. Want terwijl je ieder jaar uitgelaten naar de nieuwste modetrends op zoek gaat, moet je ook bekennen dat je budget niet toereikend genoeg is om al die mooie nieuwe items aan te schaffen. Is nu je kans verkeken en moet je je maar weer in je oude outfits verbergen? Welnee! Het is zeker mogelijk om er modebewust en hip bij te lopen, ook als je weinig te besteden hebt. Wij geven je 4 tips om dit mogelijk te maken!

1.         Kortingscodes verzamelen

Natuurlijk wil je bij het uitkomen van de nieuwe collecties direct je slag slaan. Maar voordat je een dagje shoppen plant of je digitale winkelmandje volgooit, adviseren wij om hier nog even mee te wachten. Wanneer je slim inkopen doet, zul je merken dat je veel geld kunt besparen. Waarom nu al die geweldige harembroek kopen als je dezelfde broek volgende maand met een kortingscode kunt aanschaffen?

Online vind je tegenwoordig enorm veel sites waarop je kortingscodes kunt vinden. Vaak gaat het om kortingscodes van 5 tot 20%, maar uiteindelijk kan je hier flink op besparen. Wanneer je snel een winkelstraat in rent en gelijk de nieuwste items koopt, heb je deze kortingen niet. Wees daarom geen dief van je eigen portemonnee, maar bekijk eerst wat er mogelijk is en welke acties er binnenkort allemaal gelden. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld en loop je er toch modebewust bij.

2.         Stel een budget op

Duik je binnenkort de stad in met wat vriendinnen? Dan is het wel zo handig om van tevoren alvast een budget op te stellen. Het klinkt misschien een beetje saai, maar het kan je wel degelijk helpen om niet meer geld uit te geven dan je hebt. Reken hierbij eerst uit wat je maximaal mag besteden om aan het einde van de maand niet in de knoei te komen en pin vervolgens dit bedrag. Laat tijdens het shoppen je pinpas thuis en gebruik enkel contant geld. Zo kan je je budget nooit overschrijden en zie je precies waar je aan toe bent.

Door je aan het budget te houden en slim aankopen te doen, houd je misschien zelfs nog wel wat geld over. Dit geld kan je gebruiken voor de aanschaf van nieuwe spullen in huis of investeren in cryptocurrencies óf natuurlijk lekker op je spaarrekening laten staan. Alles is mogelijk als je slim koopt!

spaarrekening

3.         Koop meer basisartikelen

Natuurlijk is het geweldig om enkele trendgevoelige kledingstukken in je kast te hebben, maar overdrijf vooral niet! Naast dat deze kleding vaak na één seizoen al uit de mode is, is het ook nog eens zeer lastig te combineren. Hierdoor geniet je niet van de veelzijdigheid die je bij basisartikelen wel zou hebben.

Ons advies: investeer meer geld in basisartikelen. Deze zijn eenvoudig te combineren, waardoor je niet voor iedere broek weer een nieuwe blouse of vice versa moet kopen. Dat scheelt je een hoop geld en met die te gekke combinaties loop je er zeker modebewust bij.

4.         Wissel kledingstukken uit

Een andere optie kan ook het uitwisselen van kleding zijn. Wellicht ben jij al lang uitgekeken op een aantal items die al tijden in je kast hangen, maar nog helemaal niet versleten zijn. Iedereen heeft wel een aantal items in de kast hangen die niet meer gedragen worden en nog een ronde mee kunnen. Daarom kan het slim zijn om kledingstukken uit te wisselen. Vraag eens in je vriendengroep of zij ook kleding hebben die ze niet meer dragen. Maak er vervolgens een leuke middag of avond van en wissel al jullie kleding uit. Het kost niets, is ook nog eens heel gezellig en op deze manier hoef je weinig geld uit te geven om er modebewust bij te lopen!

Geef een reactie