TipsWonen

Nieuwe badkamer? 4 tips voor een frisse start!

nieuwe badkamer
1.63KViews

Ga je binnenkort verhuizen of is je huidige woning aan een opknapbeurt toe? Neem dan eerst een kijkje in de badkamer. De badkamer is de afgelopen jaren steeds meer uitgegroeid tot de belangrijkste ruimte van iedere woning. Dit heeft veel te maken met onze manier van leven. Tegenwoordig is het dagelijkse leven zó enorm gehaast, dat we toe zijn aan een rustpuntje in huis. Vaak is die moeilijk te vinden, maar de badkamer biedt wel talloze mogelijkheden. Dit is niet meer enkel de ruimte om je even snel op te frissen, maar ook de kamer waar je even heerlijk tot jezelf kan komen. Genoeg redenen dus om de badkamer een flinke make-over te geven. Ben jij klaar voor een nieuwe badkamer en kan je wel wat hulp gebruiken? Wil je niet lukraak badkamermeubels kopen, maar wil je een effectief plan voor ogen hebben? Wij geven je 4 slimme tips voor een frisse start.

badkamermeubels

1.         Maak een moodboard

Stap een willekeurige woonwinkel binnen en je zal direct overweldigd raken door het gigantische aanbod. Alleen al bij de aanschaf van een toilet beschik je over talloze keuzes. Laat staan als je open-minded een winkel binnenloopt. De kans is dan ook groot dat je deze met lege handen zal verlaten. Hoe je dit oplost? Simpel: doe voldoende voorbereidend werk. Weet wat je nodig hebt en wat je mooi vindt, alvorens je aankopen gaat doen. Dit doe je door bijvoorbeeld vooraf een moodboard te maken. Ga aan de slag met het hele gezin en bepaal welke stijl jullie mooi vinden. Dan is het aanschaffen van een nieuwe badkamer direct een stuk eenvoudiger, omdat er al heel wat opties afvallen.

2.         Vergelijkend onderzoek

Een nieuwe badkamer kan best prijzig zijn. Daarom is het belangrijk om te bedenken hoe je zoveel mogelijk geld kunt besparen. Dit doe je ook door selectief aankopen te doen. Koop niet direct alles bij dezelfde winkel (omdat dit zo gemakkelijk is!), maar doe vergelijkend onderzoek. Zo zijn de wastafels bij www.douche-concurrent.nl stuk voordeliger dan bij andere winkels. Doe voordat je een aankoop verricht eerst goed onderzoek. Zo bespaar je al snel honderden euro’s op de totale badkamer!

wastafel douche-concurrent.nl

3.         Verlichting

Bij de aanschaf van een nieuwe badkamer denken we vaak direct aan het sanitair, de tegels en andere luxe producten. Maar sta je ook wel eens stil bij de verlichting in de badkamer? Dit is, net als in iedere andere kamer, immers van essentieel belang voor de sfeer in de ruimte. Met de juiste verlichting kan jij het luxe gevoel in de badkamer versterken. Zorg er wel voor dat je altijd de juiste verlichting aanschaft. Niet iedere lamp is immers bestand tegen vochtige omstandigheden. Vraag daarom om advies in een speciaalzaak en let op het aantal Kelvin, uitgedrukt in K, van de lamp. Deze vertelt je veel over de weerstand van de lamp.

4.         Stel een budget op

Net als bij iedere verbouwing is het belangrijk om eerst een duidelijk budget op te stellen. Bedenk vooraf wat je maximaal aan de badkamerverbouwing kunt besteden en houd de uitgaven gedurende de verbouwing goed in de gaten. Al koop je slechts simpele waskommen of een blik verf, bewaar alle bonnen. Zo houd je de administratie op orde en bewaar je het inzicht in de uitgaven.

Geef een reactie