TipsVrouwen

Online parfum kopen: 3 handige tips

online parfum kopen
2.22KViews

Geniet je al jarenlang van dezelfde parfum en ben je wel eens toe aan wat anders? Het kopen van een nieuw parfum blijkt altijd weer ontzettend lastig te zijn. Vaak ben je zo gewend aan je huidige parfum dat ieder ander geurtje vreemd ruikt. Bovendien is het aanbod tegenwoordig zo divers dat je gemakkelijk overweldigd kan raken. Online parfum kopen lijkt al helemaal een uitdaging die je niet graag aanneemt. Toch hebben we in onze drukke levens vaak geen tijd voor uitgebreide shopsessies. Het is immers niet voor niets dat steeds meer vrouwen ‘verslaafd’ raken aan het genot van online shoppen. Online shoppen voor boodschappen, kleding of leuke gadgets is misschien niet zo moeilijk. Shoppen voor parfums wel. In dit artikel geven we een aantal handige tips & tricks voor een succesvol online shopavontuur en dé perfecte parfum.

online shoppen

Waarom is online shoppen voor parfum zo lastig?

Geur is een heel persoonlijk iets. Wat de één een heerlijke geur zal vinden, zal iemand anders juist verafschuwen. Bovendien ruiken bepaalde geuren anders in combinatie met de eigen lichaamsgeur. Iedereen beschikt over een eigen lichaamsgeur en deze wordt gemixt met de parfum. Het gevolg is dat ieder parfum anders ruikt als je deze bij verschillende personen zal opspuiten. De mogelijkheden voor het kopen van geuren online zijn ontzettend divers. Veel mensen maken hier dan ook gebruik van. Maar hoe weet je online een juiste geur te vinden, zonder deze geroken te hebben? Wij geven je een aantal tips.

1.         Maak goed gebruik van de beschrijving

Ieder parfum kent een beschrijving en ingrediëntenlijstje. Vaak scrollen we hier maar snel overheen. Toch liggen hier de sleutelwoorden om de code van de parfum te kraken. Hier staat precies wat je kunt verwachten van de geur. Maak dan ook goed gebruik van de beschrijving en probeer de ‘parfumtaal’ zo goed mogelijk te begrijpen. Woorden als vluchtigheid en sillage zijn hierbij belangrijk. De vluchtigheid vertelt je veel over het vervliegen van de parfum. Hoe lang duurt het voordat je hier niks meer van ruikt? De sillage vertelt je alles over de sterkte van de geur. Een sterke sillage is bijvoorbeeld meer geschikt voor etentjes of dates, niet als je simpelweg naar je werk gaat en er continu een walm van parfum om je heen hangt. Een zwakke sillage kan je enkel ruiken als je aan je pols ruikt, deze is heel subtiel en valt bijna niet op.

Ook lees je in de beschrijving meer over de samenstelling van de geur. Welke ingrediënten zijn gebruikt. Hoe wordt de geur omschreven?

Dankzij de beschrijving geniet je van genoeg informatie om dichter bij de juiste beslissing te komen.

beschrijving parfum

2.         Gebruik gratis geursamples

Vaak is het mogelijk om bij parfumwinkels gratis geursamples mee te nemen. Online is dit ook mogelijk. Zij hebben vaak meerdere geursamples liggen en delen deze graag uit als je twijfelt over een bepaalde geur.

3.         Shop enkel bij betrouwbare websites

Online vind je tegenwoordig een hoop oplichters. Zij beweren een origineel parfum te verkopen en vervolgens zit je met een rare replica opgescheept. Door te shoppen bij betrouwbare en bekende webshops voorkom je deze vervelende situaties. Je kunt een betrouwbare websites herkennen aan goede recensies, relevante en unieke informatie over de parfums en een beveiligde betaalomgeving.

Geef een reactie