TipsVrouwenWonen

Schilderij ophangsysteem: nooit meer lelijke gaten in de muur!

schilderijen ophangysteem
2.24KViews

Een schilderij netjes ophangen is al een vak apart, maar de lelijke gaten die dan verschijnen zijn zeker geen beloning. Natuurlijk zie je hier niks van als het schilderij eenmaal hangt, maar wat nou als je de kamerindeling wilt veranderen? Of als je gaat verhuizen? Moet je dan eerst alle gaten vullen? De muur wordt er niet mooier op. Gelukkig is daar tegenwoordig een handige oplossing voor: een schilderij ophangsysteem. Met dit systeem hoef je nooit meer gaten in de muur te boren. Wel zo eenvoudig en ook nog eens een stuk fijner voor de uitstraling van je muren.

Voordelen van een schilderij ophangsysteem

Een schilderij ophangsysteem maakt schilderijen ophangen een stuk eenvoudiger. Het is niet meer nodig om spijkers te slaan of gaten in de muren te boren. Hierdoor ben je een stuk minder tijd kwijt als je een nieuw schilderij op wilt hangen. Bovendien is er enorm veel keuzes in ophangsystemen. Zo is het bij deze systemen mogelijk om veel af te wisselen. Zo kan je continu van een nieuw schilderij genieten, zonder dat hiervoor veel extra werk voor nodig is. Ideaal als je graag verandering in huis brengt. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Schilderij ophangsystemen zijn in meerdere varianten verkrijgbaar. Zo zijn er speciale soorten waarbij je van extra verlichting geniet. Hierdoor profiteer je niet alleen van een geweldige eyecatcher aan de muur, maar komen de schilderijen nog beter tot hun recht. Door de talloze keuzes is er altijd wel een systeem die bij jou en je woning past.
  • Het schilderij wordt altijd op een stevige en veilige wijze bevestigd. De ophangsystemen worden uitvoerig gekeurd op veiligheid. Hierdoor profiteer je altijd van een betrouwbaar decoratiestuk in huis.
  • De schilderijen kunnen op ieder moment opgeschoven of vervangen worden. Hierdoor kan je enorm veel variëren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de muren.

Voordelen schilderij ophangsysteem

Hoe bevestig je een ophangsysteem?

Een schilderij ophangsysteem is eenvoudig in huis te bevestigen. Dankzij een gedetailleerde gebruiksaanwijzing kan iedereen dit klusje zelf uitvoeren. Als de rails eenmaal hangt, kan je jarenlang profiteren van de mogelijkheid om continu van schilderijen te wisselen. Meestal wordt een schilderij ophangsysteem met een rails aan het plafond of de muur bevestigd. Dit doe je door middel van koorden en haken.

Natuurlijk verschilt de bevestigingswijze per ophangsysteem. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende ophangsystemen verkrijgbaar. Daarbij is het belangrijk dat je jezelf afvraagt hoe vaak je de schilderijen wilt verhangen, wat de draagkracht moet zijn en welke uitstraling je zoekt. Op basis van die antwoorden kun je de juiste keuze maken. Vind je het lastig om een ophangsysteem uit te kiezen? Vraag dan om advies aan de leverancier van de systemen. Zij kunnen jou vaak haarfijn uitleggen wat de voor- en nadelen van ieder systeem zijn en welke het beste bij jouw wensen past. Zo weet je zeker dat je de beste beslissing maakt!

Geef een reactie