TipsWonen

Tapijt: terug van weggeweest!

Tapijt- terug van weggeweest
1.57KViews

We zijn het een beetje vergeten, maar tapijt is nog steeds een zeer goede optie voor vloerbedekking. Sterker nog: tapijt is écht weer helemaal in. Dit komt omdat we ontdekken dat je van tapijt lekker warme voeten hebt én omdat een vloerbedekking zoals tapijt gewoon comfortabel is.

Metamorfose met tapijt

Een tapijtje leg je eenvoudig en snel zelf neer. Koop je hem niet te duur, dan vervang je hem gewoon na een paar jaar. Het is maar net wat op dat moment in de mode is. Voordeel hiervan is dat je je woning met regelmaat een metamorfose kunt geven. Hartstikke handig, als je trendgevoelig bent. Je kunt dus met een gerust hart kiezen voor iets gewaagds! Als je het tapijt zat bent, ga je weer voor iets nieuws.

Voor elke ruimte een ander tapijt

Tapijt kun je aanschaffen in allerlei soorten en kleuren. Kijk wel goed voor welke ruimte je tapijt wilt kopen. Een werkkamer heeft andere eisen dan een slaapkamer. Heb je tapijt waarop je bureaustoel niet lekker rolt, dan heb je voor die ruimte niet goed gekozen. En voor de slaapkamer geldt: hoe zachter aan je blote voeten, hoe lekkerder. Een vloerbedekking als tapijt heeft een luxe uitstraling, het geeft de kamer een warme uitstraling en het geluid dempt in de kamer wordt goed gedempt. Tapijt is dus een multifunctionele vloerbedekking.

Natuurtinten of trendy van kleur?

Als je kijkt naar de trendkleuren van dit jaar, dan zie je dat het interieur vooral rust uitstraalt. Ook de vloerbedekking kan daarin mee. Natuurtinten, indigoblauw, okergeel of warmgroen zijn slechts voorbeelden. Hou je ervan om met accessoires de kleuren trendy te maken, dan kies je voor een naturelkleurige vloerbedekking. Mag de vloerbedekking best wat meer de aandacht trekken, dan kies je voor een mooie trendkleur. Het mooie is: tapijt is er in allerlei smaken en zeker ook in de jouwe. We moeten het alleen weer even helemaal ontdekken.

Geef een reactie