ModeSieradenTipsVrouwen

Tips voor het combineren van sieraden met jouw favoriete outfits

2.33KViews

Je outfit vormt de basis en je sieraden zijn de finishing touch. Wij vrouwen zijn dol op sieraden en leuke accessoires om onze dagelijkse look compleet te maken. Toch kan het combineren van sieraden met jouw favoriete outfits best lastig zijn. Is het noodzakelijk om meerdere sieraden aan te schaffen of moet je kiezen voor sieraden die bij iedere outfit passen? Weet jij nooit welke sieraad je moet dragen? Sta je uren voor de spiegel te draaien en loop je vervolgens zonder sieraden de deur uit? Dan raden wij aan om dit artikel goed door te lezen. Aan de hand van de volgende tips weet jij precies hoe je het combineren van sieraden met kleding aan moet pakken.

Kies je voor gouden of zilveren sieraden?

Vrijwel iedere vrouw heeft meerdere sieraden tot haar beschikking. Ligt jouw sieradenkistje ook bomvol? Sorteer de sieraden dan netjes op goud en zilver. Zo zie je direct waar je uit kunt kiezen als je je ’s ochtends aankleedt. Maar kies je vandaag dan voor de zilveren of gouden sieraden? Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden als je kijkt naar de kleurkeuze van je outfit. Draag je overwegend warme en donkere kleuren? Dan zal een gouden armbandje of ketting veel mooier staan. Het goud versterkt de warme kleur en springt er zo echt uit. Kies je voor een lichte outfit? Ga dan voor zilveren sieraden.

armbandje combineren outfit

Welke oorbellen doe je in?

Het aanbod van oorbellen is ontzettend divers. Je vindt ze in werkelijk alle soorten en maten. Veel vrouwen hebben dan ook een heel scala aan oorbellen in hun kast liggen, maar voor welke kies je vandaag? Hierbij is het belangrijk om op de rest van de uitgekozen sieraden te letten. Ga je vandaag voor een opvallende ketting en/of armband? Kies dan voor rustige oorbellen om het geheel niet te druk te maken. Andersom kan het natuurlijk ook. Als je de rest van de sieraden rustig houdt, kun je juist een statement maken door voor opvallende oorbellen te kiezen.

De juiste ketting kiezen

Het kiezen van de juiste ketting is misschien wel de lastigste stap. Je hebt niet alleen keuze uit diverse maten, maar ook verschillende stijlen en kleuren. Kettingen zijn ontzettend veelzijdig, maar moeten wel op het juiste moment gedragen worden. Hoe weet je dan voor welke ketting je vandaag moet kiezen? Aan de hand van het volgende stappenplan is die keuze snel gemaakt:

  • Stap 1: let op de halslijn

Allereerst is het belangrijk om op de halslijn van je top of jurkje te letten. Bij een V-hals of een coltrui kan een lange ketting zeer mooi zijn. Bij een ronde hals kan een korte ketting of choker beter passen. Denk daarom goed na over het shirt dat je gaat dragen en bepaal dan pas welke ketting deze outfit compleet zal maken. Zo maak je nooit de verkeerde keuze.

  • Stap 2: de uitstraling van je outfit

Ben jij iemand die vooral in stoere kleding loopt? Of ga je liever voor rokjes of jurkjes? Over welke uitstraling je wilt beschikken, is van essentieel belang als je een ketting uit gaat kiezen. Een choker staat bijvoorbeeld minder mooi bij een zeer vrouwelijk jurkje. Deze kan echter wel heel gaaf zijn bij een stoere top of in combinatie met een spijkerjasje.

ketting kiezen outfit

Geef een reactie