TipsWonen

Tips voor een betere dakopbouw

Tips voor een betere dakopbouw
1.24KViews

Het plaatsen van een dakopbouw is in veel gevallen een goed idee. Je creëert extra ruimte en het geeft een mooie uitstraling aan je huis. Je zult echter merken dat het bijvoorbeeld moeilijk is om de kosten die daarmee gepaard gaan in te schatten. De kosten hangen af van je locatie, de materialen, afmetingen en grootte van je dak.

Wil je weten hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden en op het plaatsen van een dakopbouw? Lees dan vooral verder.

Aan welke kosten kun je ongeveer denken?

De dakopbouw kosten kun je verdelen in drie categorieën. Namelijk: materialen, arbeid en het verwijderen van je oude dak. Je kunt dit natuurlijk allemaal apart uitbesteden, maar het werkt een stuk efficiënter wanneer je de volledige verbouwing door één partij laat doen. Vaak worden hierdoor de kosten ook nog eens lager. Betreft de kosten van het dak geldt over het algemeen: hoe gecompliceerder je dak, hoe duurder het wordt.

Verlaag de kosten door goed onderzoek te doen

Zorg dat je een goed beeld hebt van de complexiteit en de grootte van je dakopbouw. Op deze manier kun je een betere inschatting maken van de kosten. Wanneer je met een bedrijf in gesprek bent, zullen zij inschattingskosten geven. Ze geven je hierbij een inschatting van de totale kosten. Van het verwijderen van je oude dakopbouw, tot het volledig afwerken van de verbouwing. Zo weet je precies hoeveel je kwijt bent.

dakopbouw

Achterhaal of je geld terug kunt krijgen

Wanneer je dak niet is beschadigd door verwaarlozing, maak je kans op een vergoeding van je verzekering. Zo kan een hagelbui ervoor zorgen dat je dak beschadigd raakt. In sommige gevallen krijg je een deel of misschien wel alle kosten terug van je verzekeraar. Het is altijd de moeite waard om eens te checken.

Zoals je ziet is het vooral belangrijk om voldoende onderzoek te doen voordat je in zee gaat met een aannemer. Je kunt aannemers vergelijken tot dat je bij de beste deal uitkomt. Ga  nooit een overeenkomst aan met een aannemer die niet beschikt over de juiste kwaliteiten. Staar je ten slotte niet blind op de kosten, maar let liever op de kwaliteit die een aannemer je kan bieden.

Welke kwaliteitseisen zijn belangrijk?

Maar op welke kwaliteitseisen moet je letten bij het kiezen van een goed dakopbouw bedrijf? Zorg er allereerst voor dat je er zeker van bent dat het bedrijf beschikt over de juiste deskundigheid. Zo kunnen ze de dakopbouw monteren volgens zeer hoge kwaliteitsstandaarden. Daarnaast moet het bedrijf gebruik maken van A-merk materialen zodat je zeker bent van absolute kwaliteit. Ook moet het bedrijf in staat zijn om in iedere situatie een dakopbouw te kunnen plaatsen. De bijzondere bekleding van je gevel hoeft bijvoorbeeld geen probleem te zijn. Het plaatsen van een dakopbouw hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Slechts één dagdeel is eigenlijk al genoeg om de dakopbouw te plaatsen. Ten slotte zorgen goede bedrijven ervoor dat ze de situatie netjes achterlaten. Afval blijft minimaal door een hoog afwerkingsniveau.

 

Geef een reactie