GezondheidTipsVrouwen

Tips: zo zit jij snel weer lekker in je vel

Tips lekker in je vel
1.61KViews

Er zijn van die dagen waarop alles een beetje tegen lijkt te zitten. Dat ene project waar je zolang aan hebt gewerkt is onverwachts afgekeurd, dat toffe jasje dat je had besteld blijkt niet te passen… We kennen het allemaal wel, van die dagen. Gelukkig zijn er ook heel veel dingen die je kunt doen om weer uit je dip te komen en weer lekker in je vel te zitten. Zie je het even niet meer zitten en wil je je snel weer helemaal goed voelen? Dit zijn onze tips!

Ga eropuit met je vrienden/vriendinnen

Wanneer je je niet helemaal top voelt, kan het fijn zijn om afleiding te zoeken bij vrienden of vriendinnen. Ga lekker een avondje samen eten en bijkletsen of bedenk een leuke activiteit die jullie samen kunnen doen. Ga bijvoorbeeld lekker samen shoppen of een dagje uit. Een leuk idee is om een dagje te gaan varen. Dan ben je ook nog eens heerlijk in de buitenlucht. Eindig de dag in een gezellig dorp en ga hier borrelen, bijvoorbeeld in de jachthaven Warmond.

Door de deur uit te gaan en je in gezelschap te begeven, voel je je vaak direct al een stuk vrolijker. Contact met mensen om wie je geeft, zorgt ervoor dat je nieuwe energie krijgt. Bovendien kan het soms helpen om je zorgen te delen met iemand anders. Vaak kom je er dan achter dat het uiteindelijk allemaal wel meevalt. Van emoties en frustraties opkroppen is in ieder geval nog nooit iemand beter geworden!

Schrijf op waar je dankbaar voor mag zijn

Gaat er een ding mis, dan is het vaak erg makkelijk om gelijk te denken dat alles tegenzit. Het is echter belangrijk om niet in zo’n negatieve spiraal terecht te komen. Wanneer je daar eenmaal inzit, kan het namelijk extra lastig zijn om weer positief te worden. Pak er daarom een pen en papier bij, en schrijf (op zijn minst) drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Dat mogen dingen zijn die vandaag zijn gebeurd, maar ook blijvende dingen als je fijne huisje, je lieve familie of je toffe baan. We staan niet vaak genoeg stil bij de dingen die wel goed gaan – hoog tijd om daar verandering in te brengen. Als je regelmatig even een moment de tijd neemt om dankbaar te zijn voor alles wat je hebt, zul je je daar veel bewuster van worden.

Verwen jezelf en doe iets waar jij blij van wordt

Geld uitgeven aan andere mensen vinden de meeste van ons geen enkel probleem. Wanneer het onszelf betreft, is het echter een ander verhaal. Toch kan het geen kwaad om jezelf af en toe eens in de watten te leggen. Een heerlijke massage, een dagje naar de sauna of een middagje verdwijnen in een boek dat al wekenlang op je bureau lag. Trek je terug en kies eens voor jezelf. Voor je het weet, voel jij je weer kiplekker!

Geef een reactie