ModeTipsVrouwen

Van top tot teen gestyled

Van top tot teen gestyled
924Views

Kledingcombinaties maken, de één is er dol op en de ander laat het veel liever aan iemand anders over. Toch is het stylen van je outfit voor werkelijk iedereen belangrijk. Of je nu als ware fashionista de deur uit wilt of eenvoudig casual naar de stad gaat. Kan jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van styling? Kom je er maar niet uit als je het enorme aanbod van dameskleding bewonderd? Hier volgen enkele handige tips om jezelf voortaan van top tot teen geweldig te stylen.

Begin vanaf één speciaal kledingstuk met stylen

Wanneer je niet goed bent in het combineren van kleding is het prettig om alvast met een specifiek uitgangspunt te beginnen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een speciaal jasje of een bijzondere broek. Door dit als basis te gebruiken, weet je in elk geval al welke richting je precies op wilt tijdens het stylen. Vul je outfit aan met basic items, mooie sieraden en eventueel opvallende schoenen voor een complete look. Het leuke van speciale items is dat je ze vaak op heel veel bijzondere manieren kunt combineren. Laat het item spreken en hou de rest zo basic mogelijk. Dan maak je nooit fouten.

Hou rekening met de juiste schoenen

De meeste dames hebben een heel groot aantal schoenen in huis. Niet zo gek ook, want schoenen kunnen een outfit maken of breken. Toch zijn er ook nog altijd vrouwen die slechts één of twee paar hebben en deze onder iedere outfit dragen. Zonder hier verder bij na te denken. Bedenk echter goed dat schoenen van essentieel belang zijn bij het maken van de juiste combinaties. Zonder goede schoenen is de outfit bijna altijd mislukt. Ben je op zoek naar een nieuw paar schoenen bij die ene speciale outfit? Draag deze dan tijdens het passen. Zo weet je zeker of het mooi staat of dat je wellicht nog even verder moet kijken.

schoenen in huis

Mix & match met verschillende stijlen

De tijd dat alles perfect op elkaar werd afgestemd is voorgoed voorbij. Je hoeft een outfit echt niet altijd volgens dezelfde stijl te combineren. Juist door interessante aanpassingen toe te voegen wordt de outfit uniek. Je kunt dan heel makkelijk nuances toevoegen om in iedere outfit te stralen. Denk bijvoorbeeld aan een basic skinny jeans en top. Combineer deze met opvallende schoenen en een chique blazer voor een net wat opvallendere uitstraling. Top het geheel af met een mooie ketting of lange oorbellen en je steelt gegarandeerd de show.

Maak gebruik van dezelfde tinten

Kleurgebruik is heel persoonlijk. De één is dol op felle kleuren en de ander geeft meer de voorkeur aan een gedempte toon. Hoewel het echt niet nodig is om enkel dezelfde kleuren te dragen is het wel belangrijk dat je bij dezelfde tint blijft. Draag geen gedempte tonen en felle kleuren door elkaar. Dit zorgt er juist voor dat geen enkele kleur tot zijn recht zal komen. Kies daarom van tevoren de juiste tint en zoek kleuren die hierbij passen.

Geef een reactie