TipsWonen

Waarom is cannabisolie zo populair?

canabis olie
1.86KViews

Tegenwoordig horen we allerlei succesverhalen over cannabisolie. Dit klinkt heel vreemd. Cannabis wordt immers verkregen uit de hennepplant en de wietplant. Onze gedachtes gaan dan al snel naar drugs. Is het wel echt raadzaam om dit te promoten? Jazeker! Cannabisolie wordt immers niet gebruikt voor recreatieve doeleinden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat cannabis een positief effect heeft op meerdere lichamelijke ongemakken. Anno 2019 wordt deze soms zelfs door artsen voorgeschreven voor het behandelen van bepaalde klachten en chronische ziektes. Cannabis olie is een verzamelnaam van alle soorten oliën die uit de cannabis plant worden onttrokken. Maar waarvoor wordt cannabisolie eigenlijk gebruikt? Kan het online bestellen van cannabisolie voor jou ook een groot verschil maken? Wij zochten het uit!

Epilepsie

 

In Nederland stijgt het aantal gevallen met epilepsie ieder jaar weer. Hierbij zijn er mensen die heel goed met hun ziekte kunnen leven en waarbij de epilepsie goed onder controle is, maar ook mensen die niet meer kunnen werken en niet zonder ondersteuning de deur uit mogen. Ook het aantal dodelijke slachtoffers met als onderliggende ziekte epilepsie stijgt. Vaak door een ongeval of valpartij. Dit is zorgelijk voor de medische wetenschap.

Daarom is het niet gek dat er in 2013 plotseling massaal aandacht kwam voor CBD-olie. CNN zond toen een legendarische documentaire uit over een jong meisje met epilepsie. Ze had vanaf haar geboorte al last van hevige epilepsieaanvallen en de dokters stonden met de rug tegen de muur. Haar ontwikkeling ging achteruit en haar ouders pakten iedere strohalm aan die ze konden vinden. Plotseling kwamen ze achter de werking van cannabisolie. Na dit gebruik, verminderde de aanvallen drastisch. Inmiddels gaat haar ontwikkeling met grote stappen vooruit en heeft ze slechts enkele keren een aanval. Na het zien van deze documentaire zijn veel epilepsiepatiënten ook begonnen met CBD-olie. In veel gevallen zijn er inderdaad positieve effecten te zien.

Waarom is cannabisolie zo populair?

Angststoornis

Cannabisolie wordt vooral voorgeschreven aan mensen die depressieve klachten ervaren en/of last hebben van een angststoornis. Zo kunnen mensen met PTTS baat hebben bij CBD-olie, maar ook minder erge stoornissen kunnen aangepakt worden. Ook voor angst bij publieke sprekers is een positief effect gezien na de inname van cannabisolie. Het gevoel van stress, angst en ongemak daalt enorm, dat blijkt uit onderzoek.

Pijnklachten

Ook mensen met chronische pijn verklaren dat hun pijn verlicht wordt door het gebruik van cannabisolie. Denk bijvoorbeeld aan mensen met reuma of artrose. Uit onderzoek aan de Universiteit van Nottingham is gebleken dat cannabis een positief effect op het centrale zenuwstelsel van mens en dier heeft. Hierdoor wordt chronische pijn verminderd. Daarnaast ontstaat chronische pijn ook vaak door stress gerelateerde klachten. Ook die klachten neemt cannabisolie weg.

Slaapproblemen

Steeds vaker raken mensen oververmoeid door slaapproblematiek. Ze hebben moeite met in slaap komen of met doorslapen. Hierdoor functioneren ze overdag minder goed, krijgen ze depressieve gedachtes en vermindert de weerstand. CBD kan solaas bieden. Deze ontspant de spieren en gewrichten en vermindert stressgevoelens. Hierdoor kan je makkelijker in slaap vallen én in slaap blijven. Cannabisolie wordt dan ook veelvuldig gebruikt door mensen met slaapproblematiek.

Geef een reactie