TipsWonen

Waarom zou je energie vergelijken?

energie vergelijken
1.26KViews

Ieder jaar ontvang je van je energieleverancier een jaarafrekening en een verlengingsaanbod. Wanneer je zo’n verlengingsaanbod ontvangt kun je hier op ingaan of gaan vergelijken of dit aanbod wel voordelig is. Door te vergelijken en over te stappen via Independer kun je veel geld besparen. Dit geld kun je dan aan iets leuks uitgeven.

geld besparen energie

Denk aan het milieu

Naast het besparen op de energierekening kun je ook iets terug doen voor het milieu. Hierbij moet je denken aan een groen energiecontract. Tegenwoordig wordt er door steeds meer leveranciers  groene stroom geleverd. Dit wil zeggen dat de stroom groen is opgewekt in Nederland doormiddel van bijvoorbeeld een windmolen of zonnepanelen. Er is nog niet voldoende groen gas om alle Nederlandse huishoudens te voorzien. Wel wordt er door veel leveranciers CO2 gecompenseerd gas aangeboden. De gasuitstoot wordt gecompenseerd door het plaatsen van bomen.

denk aan het mileu

Besparen op het verbruik


Naast het vergelijken van je contract door op de prijs en de groenheid te letten kun je ook makkelijk geld verdienen door je verbruik terug te dringen. Dit kan door ingrijpende maatregelen zoals isolatie of zonnepanelen maar ook door kleinere stapjes te zetten zoals gloeilampen vervangen voor led lampen. Probeer ook indien mogelijk te wassen op 30 graden en de wasmachine pas aan te zetten zodra deze vol is.

Isoleren

Vaak kiest de consument niet voor ingrijpende maatregelen omdat deze flinke kosten met zich meebrengen. Dit is wel zonde want het isoleren van de woning  verdien je in een aantal jaar zeker terug net als bij het aanschaffen van zonnepanelen! Er zijn verschillende manieren om de woning te isoleren. Zo kun je beginnen met de eventuele kruipruimte van de woning, hierdoor verlies je geen woonoppervlak. Je kunt ook kiezen voor vloerisolatie. Zo zorg je ervoor dat je lekker warme voeten hebt in de winters. Wil je nog een stap verder gaan dan kun je kiezen voor spouwmuurisolatie, het isoleren van de buitenmuren en/of plafondisolatie.

Energiezuinige apparaten


Kun je het je niet veroorloven om je woning te isoleren omdat dit simpelweg te prijzig is dan kun je op een andere manier toch besparen. Doe bijvoorbeeld de oude wasmachine de deur uit. Grote kans dat deze slechts een A of B energielabel heeft. Daarbij gaan elektrische apparaten op termijn meer verbruiken. Een nieuwe wasmachine heeft over het algemeen energielabel A+++. Hierdoor bespaar je veel op het verbruik van deze apparaten.

Koele leefomgeving


In de zomer zetten veel mensen thuis de airconditioner aan. Deze verbruikt helaas wel veel stroom. Er is een verschil tussen een monoblocksysteem die de warme lucht binnen continue koelt en een splitsysteem waarvan één deel binnen en één deel buiten staat. Wil je nog meer gaan besparen? Zorg er dan voor dat je in plaats van de airco één of meerdere ventilatoren aanschaft en zorg voor zonneschermen. Ook kun je overdag gordijnen sluiten zodat de warmte niet snel naar binnen kan.

Kortom het is belangrijk om te letten op je energieverbruik. Door simpele of grotere maatregelen kun je ervoor zorgen dat je maandkosten flink omlaag gaan. Ben je al heel energiezuinig bezig? Kijk dan ook eens op de website van Independer of het mogelijk is om over te stappen naar een leverancier met lagere tarieven.

Geef een reactie