TipsVrouwen

Welke supplementen ondersteunen je bij het sporten en afvallen?

Welke supplementen ondersteunen je bij het sporten en afvallen
2.68KViews

Het nieuwe jaar 2020 is nog maar net begonnen. Dat betekent dat heel veel mensen goede voornemens hebben. Afvallen staat met grote kans bovenaan het lijstje. Tijdens de feestdagen zijn er een paar kilootjes bijgekomen, dus tijd om op ons eten te letten en de sportschool in te gaan.

Toch kan het afvalproces lastig zijn, want door minder eten en het verliezen van de kilo’s ervaren we minder energie. Opgeven ligt dan op de loer, omdat je weer meer energie wilt en dus meer gaat eten. Gelukkig zijn er supplementen die je energielevel op peil houden. In dit blog zetten we de beste voor jou op een rijtje.

#1 Ketonen

Bovenaan dit lijstje staan ketonen. Ketonen worden van nature in de lever aangemaakt op het moment dat het lichaam vet verbrandt ten behoeve van energie. Als de voorraad glucose in het lichaam tot een dieptepunt is gezakt, spreekt het lichaam de voorraad vet aan. Hierdoor kunnen hersenen, weefsels en organen aan het werk blijven. Dit proces wordt ‘ketose’ genoemd. Ketonen supplementen zorgen dus voor een extra boost van wat je lichaam al van nature doet. Dat is vet verbranden en het energielevel op peil houden. Ketonen kopen is dus zeker aan te raden als je een paar kilo kwijt wil.

#2 Magnesium

Magnesium tabletten zijn bijzonder geschikt voor sporters. Die dragen bij aan het behoud van soepele spieren en sterke botten. Het houdt ook je energielevel op peil, zorgt voor een heldere geest en een fit lichaam. Magnesium is dus een veelzijdig mineraal en zeer geschikt voor als je aan het sporten en afvallen bent. Bovendien zorgt magnesium ervoor dat je beter slaapt. Dat maakt deze tabletten eigenlijk onmisbaar tijdens het diëten.

Magnesium tabletten

#3 Multivitaminen

Veel mensen zijn tegenwoordig ondervoed. Niet in calorieën, maar in nutriënten. Ook al eet je tijdens het diëten meer fruit en groenten, de voeding van tegenwoordig bevat te weinig goede nutriënten om het lichaam optimaal te laten werken. Het gebrek aan die nutriënten zorgt ervoor dat je honger krijgt, dus snacken en snaaien gebeurt al snel. Een multivitamine vult het tekort aan goede voedingsstoffen aan en zorgt ervoor dat je geen slechte snacks in je mond propt. Dat heb je dus zeker nodig tijdens het afvallen.

#4 Groene thee-extract

Als je een paar koppen groene thee per dag drinkt, heeft dit veel positieve resultaten tot gevolg. Groene thee zorgt voor minder stresshormonen, verlaagt je slechte cholesterol en het stimuleert de vetverbranding. Door de antioxidanten drijf je de afvalstoffen uit je lijf en je geeft je vetverbranding een boost. Eigenlijk kan groene thee dus wonderen verrichten. Ben je geen liefhebber van thee? Koop dan supplementen met geconcentreerde groene theepoeder, om toch de wonderbaarlijke effecten van dit drankje te ervaren.

#5 Omega-3 capsules

Uit onderzoek blijkt dat omega-3 het afvallen bevordert. Dit supplement zorgt voor meer verbranding van lichaamsvet. Je lichaam heeft namelijk vetten nodig om het ook te kunnen verbranden. Bovendien zorgt omega-3 voor beter doorbloede spieren, waardoor het bewegen makkelijker gaat en je energielevel hoog blijft. Omega-3 capsules zijn een waardevolle aanvulling op de andere supplementen die hierboven beschreven staan.

Welke supplementen zijn jouw favoriet ter ondersteuning van een dieet? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

Geef een reactie