TipsVrouwen

Zakelijk leasen of toch maar niet?

Zakelijk leasen of toch maar niet?
969Views

Zakelijk leasen wordt in de volksmond ook wel een ‘auto van de zaak’ genoemd. Dit klinkt misschien heel eenvoudig, maar dat is het uiteraard niet. Er komt veel bij kijken wanneer je voor zakelijk leasen kiest. Bovendien moet je met een groot aantal dingen rekening houden, alvorens je kunt bepalen of dit voor jou de meest voordelige keuze is.

Twijfel jij of zakelijk leasen echt iets voor jou is? Hier vind je de belangrijkste dingen om rekening mee te houden. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Wanneer is kopen aantrekkelijker?

Voordat je voor volkswagen t roc lease kiest, is het eerst belangrijk om te bedenken of dit echt de beste keuze is. In sommige gevallen kan kopen namelijk aantrekkelijker zijn. Bijvoorbeeld wanneer je over een flinke spaarrekening beschikt en het bedrag in één keer neer kunt leggen of wanneer je goede afspraken met de autodealer kunt maken. Het komt ook geregeld voor dat mensen juist lang met de auto willen doen. In dat geval kan kopen financieel aantrekkelijker zijn, omdat je de afschrijving over meerdere jaren kunt uitsmeren.

Leasen bij een volle spaarrekening

Maar waarom kiezen sommige ondernemers dan toch nog voor toyota c hr lease terwijl ze over een enorme volle spaarrekening beschikken? Dit heeft verschillende redenen. Allereerst vinden deze ondernemers het vaak belangrijk om hun spaarrekening goed gevuld te houden. Bijvoorbeeld om later een grotere en misschien belangrijkere aankoop te kunnen doen of wat geld achterwege te houden voor moeilijkere tijden.

Bij leasen beschik je over één vast maandbedrag en zullen er dus nooit onverwachte kosten zijn. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en heb je ook geen omkijken meer naar verzekeringen en/of onderhoudskosten.

Houd er wel rekening mee dat je een skoda octavia combi lease doorgaans niet meteen op kunt zeggen. Je moet je aan de loopduur van het contract houden. Anders riskeer je een boete. Je kunt er dus niet voor kiezen om de auto te leasen en deze in slechtere tijden op te zeggen. Er moet dus altijd voldoende geld zijn om de leaseauto in bezit te houden.

Houd rekening met de fiscale bijtelling

Wil je de auto niet alleen voor zakelijke ritjes gebruiken, maar hier ook privéritten mee maken? Dan moet je tevens rekening houden met de fiscale bijtelling. Tenminste, dit geldt als je circa 500 kilometer privé per jaar rijdt. En dit is een aantal waar je al heen snel aan weet te komen. Als je veel zakelijke ritten maakt, kan het dan ook soms fiscaal aantrekkelijker zijn om voor private lease te kiezen. In dat geval lease je de auto als consument en kun je 19 cent per gereden zakelijke kilometer afdragen aan de Belastingdienst. Dit levert in veel gevallen dan nog nét wat meer voordelen op dan bij zakelijk leasen.

Kiezen voor zakelijk rijden heeft echter ook zo zijn voordelen. Indien je een zakelijk leasecontract afsluit, komt de auto namelijk op naam van het bedrijf te staan. Dit betekent dat je de auto van de winst van de onderneming kunt aftrekken. Hierdoor beschik je over een groot fiscaal voordeel.

Bereken van tevoren hoeveel kilometer je ongeveer privé zult rijden met de auto. Vervolgens kun je eenvoudig berekenen of zakelijk leasen echt zo voordelig is voor jou.

Geef een reactie