ModeTipsVrouwen

Zelf je haar verven doe je zo! | 3 makkelijke tips & tricks

Haar verven
2.61KViews

Als je haar maar goed zit! Dit gezegde is bij de meeste vrouwen op het lijf geschreven. Want wat zouden we doen zonder een mooi kapsel? Je haren behoren misschien wel tot de belangrijkste en opvallendste accessoires van jouw hele lichaam. Tijd om daar dan ook eens wat extra aandacht aan te besteden! Door jouw haren een geheel andere kleur te geven, zorg je er binnen no-time voor dat je een gehele andere uitstraling krijgt. Een tripje naar de kapper kan echter best prijzig zijn en als je de kleur mooi wilt houden is het toch belangrijk dat er af en toe bijgekleurd wordt. Gelukkig is er een voor de hand liggend alternatief: zelf je haar verven! Of je nu gaat voor asbruine haarverf of haarverf om je haar mee te blonderen, alles is mogelijk! En natuurlijk doe je dat gewoon helemaal zelf in je eigen huis. In dit artikel geven we je een aantal handige tips & tricks voor het verven van je eigen haar.

haar verven asbruin

Groen haar? No worries!

 

Groen haar is nog steeds de meest gemaakte fout bij vrouwen die zelf hun haar kleuren. Kappers zien dit dan ook vaak terug als een vrouw vol wanhoop de zaak instapt als de kleur verkeerd is uitgepakt. Gelukkig is het gemakkelijk om deze groene kleur te voorkomen. Als je maar weet waar je op moet letten. Groen haar ontstaat meestal bij blonde dames die hun haar in een donkere kleur willen verven. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van een natuurtint en in die tint zit een groene gloed. Als de ondergrond van jouw haar nog te licht is, zal dit de groene kleur naar boven halen en soms zelfs versterken. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door de ondergrond eerst te kleuren. Kies voor een warme mahoniekleur, waar rood pigment in zit.

Heb je blond haar en wil je af van die groene kleur? Was je haar dan een aantal keer met ketchup. Het klinkt gek, maar het werkt echt!

Voorkom kleurverschil

Als je geniet van lange lokken is het belangrijk dat de kleur zo egaal mogelijk over het haar wordt verdeeld. Dit doe je door altijd bij de punten te beginnen en langzaam naar de aanzet van het haar te werken. Neem vooral je tijd en probeer dit proces niet te overhaasten. Je begint bij de punten omdat deze meer tijd nodig hebben om het haarverf in te laten trekken. Bij de aanzet van je haar is het een stuk warmer en zal de verf sneller opgenomen worden. Nadat je alles bereikt hebt, is het belangrijk om het geheel ook nog eens goed door te kammen.

haarverf asbruin
haarverf asbruin getest van Wecolour

Wees niet bescheiden en bereik alle haartjes

Veel vrouwen maken de fout om enorm voorzichtig te werk te gaan. Dit gebeurt vooral bij het aanbrengen van donkere kleuren. We zijn immers altijd bang dat we de komende dagen met een donkere rand om de aanzet van ons haar lopen. Het is echter veel belangrijker dat de kleur op elk haartje gepakt wordt. Het ziet er heel vreemd uit als het net lijkt alsof je gedeeltes bent vergeten. Wees dan ook vooral niet bescheiden met de verf en maak je geen zorgen over een eventuele donkere hoofdhuid. Gebruik hiervoor wat anti-roosshampoo of gebruik wat as van een sigaret om de verf weg te halen.

Geef een reactie