GezondheidTipsVrouwen

Zo herstel jij jouw beschadigd haar!

Zo herstel jij jouw beschadigd haar
989Views

Een mooie en gezonde haardos en een sieraad en geeft je zelfvertrouwen. Maar wat als je haar een wirwar is van gespleten punten, droog en futloos aan voelt en er geen model meer in te krijgen is? Beschadigd haar is meestal een gevolg van achteloosheid en een foute behandeling van je haar, bijvoorbeeld wanneer je zelf je haar geverfd hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede haarverzorgingsproducten. Hiermee kan je het probleem meestal herstellen en daarna is het een goed idee om te voorkomen dat je haar weer beschadigd raakt.

1. Gebruik een herstellende shampoo en conditioner

De grote merken op het gebied van haarverzorging zoals Kerastase en L’Occitane hebben een hele lijn met producten, waaronder ook middelen om beschadigd haar te herstellen. Meestal ontbreekt het bij beschadigd haar aan voldoende soepelheid en vocht. Met de juiste oliën kan je dit weer herstellen. Volg de aanwijzingen goed op en gebruik niet meer dan voorgeschreven of gedurende langere tijd. Geduld is belangrijk voor goed herstel.

Kerastase

2. Overleg met je kapper

Vakmanschap en ervaring zijn belangrijk als jij goede raad wilt over herstel van je haar. Jouw kapper zal je beter kunnen adviseren dan vaak goedbedoelde middeltjes uit grootmoeders tijd. Professionele middelen zijn op dit gebied gewoon de beste.

3. Voorkomen is beter dan genezen

Dat is wellicht een schrale troost als jou haar al beschadigd is, Toch is het een goed idee om met het onderstaande rekening te houden. Dat voorkomt wellicht dat je haar een volgende keer beschadigt.

Wees voorzichtig na het wassen

Als je haar net gewassen is, blijft het een tijdje kwetsbaar en moet je er voorzichtig mee omgaan. Ruw drogen is geen goed idee, het haar deppen met een zachte handdoek is veel beter. Ga ook niet met een borstel aan de gang, dat is niet goed voor je haar of je hoofdhuid. Gebruik liever een kam of hoogstens een zachte borstel met ronde punten.

Zwemmen is goed voor jou, maar niet voor je haar

In het zwembad is het chloor in het water bijzonder slecht voor je haar. Het onttrekt het talg dat de haren en hoofdhuid soepel moet houden. Te veel blootstelling aan chloor beschadigt op den duur ook de haarschubben. In zee zwemmen is voor je haar nauwelijks beter. Hier zorgt het zout voor de zelfde problemen als het chloor in zwembaden. Draag bij voorkeur een zwemcap.

Let op met de zon

De zon kan je huid beschadigen maar dat geldt ook voor je haar. Dat jouw haar vaak lichter gaat kleuren in de zon vind jij misschien wel prettig. Dat geldt echter niet voor je haar. Het ultraviolet dringt diep door in de haarvezels en kan deze aantasten. Een leuke sjaal of hoed vormen een modieuze bescherming.

Kies voor een kussensloop van satijn of zijde

Als je ‘s ochtends in de spiegel kijkt, zie je meteen dat jouw haar in de nacht het behoorlijk te verduren heeft gekregen. Dat kan je voorkomen door een glad en zacht materiaal te kiezen voor je kussensloop. Dat ligt uiteraard ook nog eens aangenaam voor jou.

Geef een reactie