TipsWonen

Zuiniger gaan leven is heel eenvoudig!

Zuiniger gaan leven is heel eenvoudig!
672Views

Een zeer belangrijk thema van de afgelopen jaren is het klimaat en de invloed die wij daar als mens op hebben. Zoals we allemaal wel weten gaat het niet bepaald de goede kant op met het klimaat. Toch proberen we te redden wat er te redden valt. En zo ons steentje bij te dragen aan een gezonder klimaat. Een hele eenvoudige manier waarop ook jij hieraan kunt bijdragen, is door waar mogelijk energie te besparen. Kijk allereerst eens naar de soort verlichting die je gebruikt. Welke verschillende soorten lichtbronnen zitten er bij jou in de lampen? Met gloei- of halogeenlampen is de kans namelijk groot dat je onnodig energie verspilt. En dat is natuurlijk ontzettend jammer! Niet alleen voor je portemonnee, maar dus ook voor het milieu. 

Waarom ook jij voor led lampen zou moeten kiezen

Veel mensen schrikken van de prijs van ledlampen ten opzichte van de prijs van gloei- of halogeenlampen. Dat klopt: led lampen zijn in aanschaf inderdaad wat duurder. Maar wist je ook dat ze veel langer mee gaan? Ze gaan minder snel kapot, waardoor je minder vaak nieuwe lampen hoeft aan te schaffen. Dus uiteindelijk loont het zich om toch voor die led lamp te gaan. Want zeg nu zelf, lampen vervangen is nu niet echt een klusje die veel mensen graag doen. Al helemaal niet wanneer je er maar moeilijk bij kunt en gekke capriolen moet uithalen. Mocht dat halogeenspotje binnenkort kapot gaan, kies dan dus voor een van de vele led downlights.

Warmte vs. licht

Naast de langere levensduur van led lampen, is er nog een hele belangrijke reden waarom het gebruik van deze lampen uiteindelijk goedkoper is. En dat gaat over het uitstralen van warmte versus licht. Zo weten gloei- en halogeenlampen slechts tien procent van de gebruikte energie om te zetten in licht. 90 procent gaat verloren aan warmte. Bij led lampen ligt dit percentage vele malen lager. Bij led lampen is het namelijk precies het tegenovergestelde. 90 procent van alle gebruikte energie gaat daadwerkelijk op aan het uitstralen van licht en slechts 10 procent gaat verloren aan warmte. Veel duurzamer dus! Wil ook jij bijdragen aan een duurzamere omgeving? Begin dan met je verlichting. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Ledlichtstunter.nl. En maak een keuze uit de vele verschillende led lampen die zij aanbieden.

Geef een reactie